Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan fenyeget meg?

Jogosan fenyeget meg?

Figyelt kérdés

Volt egy lakótársam, akinek én adtam ki szobát. Ma összevesztem vele, erre írt egy levelet az anyja, amiben személyeskedett, véleményt alkotott rólam (nem ismer, csak abból, amit a lánya elmondott neki), konkrétan a levél 3/4-e az én kritizálásomról szólt, meg a lánya magasztalásáról, hogy ő milyen jó gyerek, meg hogy semmi értelme nincs ilyeneken veszekednem vele...

Ja és ennek a tetejébe úgy írta a levelet, hogy sok szót Nagybetűvel Kezdődően Írt Le, mintha hülye lennék, vagy valami.

És a végére írt nekem egy olyat, hogy bár én leírtam excelbe, hogy mennyi a számla minden hónapban, de soha egy csekket be nem mutattam neki, mármint az anyjának. Az összes csekket kiraktam a hűtőre mindig. Mindig. Ha meg valami kérdése volt velük kapcsolatban a lánynak, megbeszéltem vele. Nem az anyjának kell mutogassam a számlákat, mert nem vele kötöttem a szerződést. Az engem hol érdekel, hogy ő fizet mindent a lánynak, nekem is volt 3 bérbeadóm saját lakás előtt, és egyszer sem a szüleim intézték a bérlést, de akkor még tőlük kaptam pénzt rá. Én meg voltam olyan idióta, hogy nem írtam bele a szerződesbe, hogy a kauciót nem lehet lelakni. Erre kikönyörögte a lány, hogy ő bizony lelakja, és nem volt hogy megvétózzam...

A csaj anyja megírta nekem, hogy mivel nem mutattam be neki a csekkeket, az összeset, minden papírt, befizetett sárga csekkeket is be kell mutassam neki, át kell számolnia az összeset, és csak akkor hajlandó rendezni a 45.000 ft-os elmaradását.

A lányának minden számlát megmutattam.Megvolt a lehetősége lefotózni/átbeszélni, az anyja meg felhívhatott volna, hogy ő is látni akar mindent, de nem tette...

Az a baj, hogy mivel erre nem számítottam, nincsen meg minden számla minden papírja, a sárga csekkek meg főleg nem, mert pl. A szüleim se tartanak meg mindent. A nagy része megvan.

Most komolyan elégedetté teszi, hogy megfenyeget egy 23 éves lányt, hogy nem fizet neki, csak azért, mert bunkó voltam a lányával?

Amúgy is nagyon vacak időszakot élek át, nem tudom mit reagáljak erre az e-mailre, legszívesebben felvágnám az ereim...

Én is hibás vagyok ebben a sztoriban, de ő 100%-ig úgy állítja be ezt a dolgot, mintha csak az én hibám lenne.

Elmehetnek a halál ..... mind a ketten.

2020. febr. 29. 01:22
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Nem fizet, mert bunkó voltál a lányával.

Te írtad.

Én se fizetnék, hanem helyette keresnék egy másik albérletet.

Magad is hibás vagy, ezt is te írtad.

Direkt nem írtam minden szót külön nagy betűvel, mert nem hülye vagy, hanem önző.

Ha magunknak mindent megbocsájtunk, másnak meg semmit, az is önzés.

Ha azt gondoltad, hogy bérbeadóként akárhogy viselkedhetsz a bérlőddel, tévedtél.

2020. febr. 29. 06:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Itt többszörösen is hibaztál. A kauciót sehol sem lehet lelakni, mert az nem arra való. A kaució pont az ilyen esetekre kell, hogy ha a bérlő nem fizet, vagy kart tesz a lakásban akkor te abból le tudd vonni azt a pénzt amivel tertozik és ne utólag kelljen könyörögnöd érte.

A csekkeket legalább egy évig illik megtartani, mivel te avval tudod bizonyítani, hogy befizetted az adott összeget.

De azt írtad, hogy szerződést kötöttetek. Gondolom akkor a fizetésekről is írtatok minden hónapban egy papírt. Ha minden hónapról van ilyen papír, amin mindkettőtök alárírása szerepel, viszont az utolsó hónapról nincs ilyen, akkor az egyértelművé teszi, hogy annek a hónapnak nem lettek rendezve a pénzei, ezzel pedig már mehetsz az illetékes hatóságokhoz, jogi útra terelheted az ügyet.

De ugye ezt is csak úgy tudod, ha megvannak a csekkek, vagy pedig kikéred a szolgáltatóktól, hogy adott hónapban mennyit kellett befizetned.

Az anyukával meg ne foglalkozz, neki nincs köze a dolgokhoz. Az összeveszés pedig nem mentesíti őket a fizetés alól, nyugodtan mondd meg nekik, hogy ha nem fizetik ki az utolsó hónapot akkor mentek a bíróságra.

2020. febr. 29. 07:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Anyuka levelére ne válaszolj semmit, ha akar valamit majd megkeres személyesen, de arra az időre hívd oda a saját valamelyik szülődet. Nem kell veszekedni, elég ha támogatásként ott van. Az elmaradt kifizetetlen összeg nem olyan nagy, ami miatt ügyvédre, bíróságra kellene menni, mert az sokkal többe kerülne. Tekintsd ezt tanulópénznek. Ennél nagyobb károd soha ne legyen.
2020. márc. 1. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!