Lakást bérbe adók! Nehéz jó bérlőt találni? Mik a tapasztalataitok?
Nem tudom, hogy számít-e, de nekünk 3 hónap alatt nem sikerült bérlőt találni.
4 ember nézte meg a lakást.
(Azért ilyen kevesen, mert fővárostól 20kmre lévő kisvárosban van a lakás és picit túl jól felújítottuk. Ebben a kategóriában meg nem nagyon keresnek a környéken lakásokat. Így végül mi költöztünk be)
2 komoly jelentkező volt akik egyből költöztek volna, de az egyik egy cég volt, ami diákmunkásokat szállásolt volna el, egyszerre 4-5 embert.
A másik meg egy 6 tagú roma család, ahol csak a férfi dolgozott alkalmi alkalmi munkával, kőművesként. Plusz a lakásban 1 órán át kellett szellőztetni és le is zuhanyoztam, hogy eltünjön a büdös szag amit hátra hagytak.
Én bérlő voltam mindig is, de engem alapvetően dicsértek.
Pedig nem tartom magam kiemelkedőnek, de tulajok mondták, hogy velem alapvetően bármit meg lehetett beszélni mindig, nem csesztem szét a lakást.
Első albérletemben a tulajjal voltam lakótárs. Ő mesélte, hogy előttem egy pár lakott ott, folyamatosan veszekedtek majd szakítottak aztán jött a nem fizetés, meg problémázás mert az egyik lelépett.
Másik albérletben a levél bedobó ajtó volt leszögezve és mondta a tulaj, hogy volt bérlőjük aki zárat cserélt, nem fizetett, felmondtak neki, búcsúzóul pedig bedobta a kulcsot belülre, lehetett felfeszíteni az ajtót.
Mostaninál is megjegyezték, hogy rendben tartjuk az albérletet és azt is, hogy mindig időben, rendben fizetünk. Én meglepődtem, de legtöbb esetben ezt hallottam példaként, hogy nem tudtak fizetni vagy nem annyit, stb.
Igaz soha nem is vállaltam túl magam, jelenleg is olcsó szobát bérelek egy nem túl csilli-villi panelban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!