Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem divat a bébiszitter és a takarítónő?

Figyelt kérdés
Nem csak a pénzzel lehet jönni, de valahogy úgy gondolják itthon, hogy a háztartásvezetés és a gyerekvigyázás nagyrészt a feleség dolga és nem fogadhat el segítségét. A Rákosi-rendszerig, itthon is az volt a divat, hogy a polgári családokban (ami a mérnök-hivatalnok-tanár - kategória) a szülők nem vettek részt a gyerek életében, hanem gyerekcsősz nevelte őket és a nehezebb munkákat mindig a takarítónő végezte. Nyugaton teljesen természetes, hogy a szülők néha lepasszolják a gyereket.
2019. dec. 29. 16:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos anyagi szint felett mindkettő "divat".

Előző albérletemben volt takarítónőnk, a lakótársam ismerte, megvettük neki a cuccokat és 1,5 havonta rendbe vágta a kis lakásunkat. Fejenként került ez 4-5 ezer forintunkba került ami azért nem nagy összeg.

A "feleség dolga" gondolkodásmód meg ezer éve lejárt szöveg, sokaknál ott van a szülő, nagyszülő mint segítő. Én mikor gyerek voltam, akkor sokszor vigyázott rám a szomszédban lakó fiatal nő is.

Illetve benne van a pakliban az is, hogy a magyar szolgáltatások nem éppen a legjobbak, és valakinek odaadni a gyereked eléggé bizalmi kérdés.

2019. dec. 29. 20:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyugaton ez azért olyan nepszerű, mert pár hónappal a szülés után vissza kell menni dolgozni. Úgy tudom Magyarországon is így volt régen. Nem volt lehetőségük évekig otthon maradni a gyerekkel.

Egyébkent én több embert is ismerek, akik rendszeresen bébiszitterre bízzák a gyerekeket ha programjuk van vagy dolgoznak. Takarítói szolgálatot is több ismerősöm igénybe vesz. Szerintem a bejárónő az ami Mo.-n nem "divat".

2019. dec. 29. 20:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Én nem merném rábízni a gyermeket egy idegen bébiszittere. Akkor már inkább nagyszülők, az ingyen van és maximálisan megbízom bennük. A saját házamba nem mernék beengedni egy takarítőnőt. Ott van az affér, lopás, vita lehetősége. Drága is, nem valami biztonságos. Ki tudja milyen ember, mit csinál a szabadidejében.
2019. dec. 31. 20:11
 14/14 anonim ***** válasza:
33%

A kérdésről jutott eszembe, hogy SOHA nem bíznám a gyerekem egy gyerekemtől alig idősebb (12-14-15 éves) másik gyerekre, holott Amerikában ez nagy divat.

A gyerekünkre, míg kicsi, csak mi, vagy a szüleink vigyázhatnak, senki más.

Takarítónőnk meg mindig volt, van és remélem lesz.

Heti egyszer jön, fizetünk neki 6ezret, havi viszonylatban ez 24ezer és ameddig a porszívóval és a vasalással (vasal is) szuttyognánk, megkeressük az 5x-ét, ha nem többet.

2019. dec. 31. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!