Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem csinál az öregasszon...

Miért nem csinál az öregasszonnyal semmit a családja?

Figyelt kérdés
92 éves az őregasszony, csak úgy nèha ha rájön, képes akár éjfèlkor kopogni vagy hajnalban a lakótömbben vèletlenszerűen embereknek és hülyeségeket beszél, gyakran oda nem illő dolgokat. Ok nélkül jelent fel és rágalmaz egyes lakókat. Többször kijött e miatt a rendőrség és elmagyarázta a néninek, hogy ezt ne csinálja. Néha este a botjàval elkezdi ütni a korlátot, nem hagy nyugtot nekünk lakóknak. Az egyik szomszédom olyan ideges volt a múltkor amikor éjszaka kopogott neki csak úgy, hogy megmondta a néninek, hogy ha meghal, akkor nem gyász szertartás lesz, hanem vígadalom, lakodalom, hogy végre meg szabadultunk tőle. A rendőrsègnek tényleg hagynia kell, hogy minket ne hagyjon aludni zavarja a nyugalmunkat a végtelenségig? Beszèltünk már a lányàval, de azt mondja, hogy nem tud mit csinálni vele, nem akar bemenni a nyugdíjas otthonba semmiképpen. Csakhogy így meg minket fog az őrületbe kergetni, a lakóknak dolgoznia kell, és vannak gyerekek is a lakótömbben.

2019. dec. 7. 09:33
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
59%

Én nem értem az itt - és a való életben - a pénzen sopánkodókat!

A néninek van egy LAKÁSA egy társasházban, azt manapság kiemelkedően jó pénzért el lehet adni - gondnokságba vétel után - és máris meg van oldva a probléma!

Persze ha a lánya örökölni akar, akkor nem fogja ezt meglépni, még ha a társasházat őrületbe is kergeti az anyja, lényeg, hogy a lóvé az ő markát üsse!

Eleve nem értem, hogy egy 92 éves hogy élhet egyedül, magára hagyva, ha dilis, ha nem?

2019. dec. 8. 16:29
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy csak az otthon jöhet szóba. A néni lakásának kiadása + a nyugdíja fedezné egy jobb otthon költségeit is. De ezt csak a lánya tudja keresztülvinni, és csak úgy, ha gyámság (gondnokság?) alá helyezteti az anyját. Ennek a pontos menetéről ügyvéd tud tanácsot adni. Ti lakók csak annyit tehettek, hogy megpróbáljátok meggyőzni a lányát, hogy a néninek is jobb lesz, mert azok alapján, amit leírtál, folyamatosan romlik az állapota. Egy ismerősöm édesanyja pár hónap alatt épült le úgy, hogy pl. bárkit beengedett a lakásába, nyitva hagyta a vízcsapot, égve hagyta a gázt, az volt a szerencse, hogy naponta többször volt ránézve a nénire. Végül sikerült neki egy otthont találni, ahol ugyanebben az állapotban még három vagy négy évig élt. Arra kell a lány figyelmét felhívni, hogy ha ilyen a magatartása a néninek, akkor egyrészt közveszélyessé válhat, másrészt nem lehet tudni, mikor kit enged be a lakásba, mit hagy kinyitva, égve, stb. Az ő felelőssége lesz, ha történik valami vagy az anyja csinál valami ön- vagy közveszélyes dolgot. Hátha erre meggondolja magát. Egyébként még ő is magához vehetné, csak nem valószínű, hogy vállalná a 24 órás felügyeletet, amire a néninek szüksége van. Ahogy valaki írja, mindezek mellett a jegyzőnek is tegyetek bejelentést egyrészt a zavarásról, másrészt arról, hogy szerintetek a néni veszélyt jelenthet önmagára és a házra.
2019. dec. 8. 18:42
 33/41 anonim ***** válasza:

Mindenképpen beszéljetek a lányával, nagyon jó ötletek jöttek itt, csak arra figyeljetek, hogy ne essetek neki, ne érezze támadásnak, inkább segítségnek, elég stressz neki az anyja így is.

Azt nem tudom, írtad-e, hogy a lánya ugyanebben a tömbben él-e vagy máshol, nem mindegy, hogy mennyire van a közelben, mennyit kap az anyja viselkedéséből testközelből.

2019. dec. 8. 19:29
 34/41 anonim ***** válasza:
37%

A gyámhatóságra kell elmenni és elmondani ezeket. Többek közt, hogy a lánya nem intézkedik, nem indítja el a gyámságot, csak várja, hogy az anyja feldobja a pacskert.

Ilyenkor a gyámhatóság behívja, elbeszélgetnek vele, felszólítják az anyja körüli ügyek intézésére.

Ha ez is hasztalan, akkor hivatalos gyámot neveznek ki a néninek, aki gondoskodni fog az elhelyezéséről.

Ilyenkor nem tudom mi van az örökléssel, de esélyes, hogy a lakása az államra száll.

2019. dec. 8. 19:30
 35/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindenképpen meg fogjuk ezt lèpni. A lànya máshol lakik. Nem itt a lakótelepen, de a városban, tehát elérhető. A lánya arra hivatkozik, hogy a néni az öngyilkossággal fenyegetőzik, amikor megemlíti neki az otthont. Állítólag a néni anyja öngyilkos lett 40 évesen a folyóba ugrott, mert megcsalta ès elhagyta a férje. A nèni állítólag attól fél, hogy elteszik láb alól az otthonban a nővérkék, mert hallotta valahol, hogy volt ilyen eset a nem olyan régi múltban hazánkban. Attól fél, hogy ő vele is ez lesz. A néni az alattam lévő szinten lakik. Én a 3.-on ő a másodikon lakik. Csak nehogy a végèn tényleg valami marhaságot csináljon, aztán repülünk, mert véletlenül felrobbant valamit. A lànya azt mondja, hogy ő nem tudja magához venni az anyját, mert nem tud vele foglalkozni, mert sokat dolgozik. Lakógyűlès januárban egyébkènt is lesz, ott be fogunk szàmolni rèszletesen a problémáról a közös kèpviselőnek. Nem tudom miért fèl a lánya attól, hogy öngyilkos lesz a néni, gondolom az otthonban nem is tudna, ha akarna sem, mert felügyelnek rá, és hát az, hogy majd a nővèrkèk elteszik láb alól, az csak a néni képzeletében létezik.
2019. dec. 8. 20:38
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

"öngyilkossággal fenyegetőzik"

sima ügy, hogy miért kell gyámság alá helyezni: önveszélyes

a nővérkék meg biztos nem "intézik el", max adnak neki egy pár mosolytablettát

ha nagyon sípol a nyanya

2019. dec. 8. 22:01
 37/41 anonim ***** válasza:
Ha az anyád öngyilkossággal zsarol, az már önmagában bénító körülmény, esetleg azt javasoljátok a lányának, hogy a mama ne is tudjon az előkészületekről, csak már a beköltözéskor szembesüljön, hogy viszik otthonba. Ott már kisebb eséllyel tesz kárt magában felügyelet alatt, mint otthon, az előkészületek alatt (elég annyi, hogy kiugrik az ablakon).
2019. dec. 9. 08:23
 38/41 anonim ***** válasza:
A lányával kéne beszélni, hogy oldja meg. Milyen a lelkiimerete az ilyennek? Amúgy házhoz is jön gondozónő, arra is van lehetőség. Bentalvós is van.
2019. dec. 9. 16:48
 39/41 A kérdező kommentje:
A lànyát valahogy nem érdekli az anyja, meg az sem annyira, hogy minket zaklat. Megígér mindent amikor mondjuk neki, hogy ez így nem mehet tovább aztán nem történik érdemben semmi. Arra hivatkozik az otthonnal kapcsolatban is, hogy öngyilkossággal fenyegetőzik a mama, de lehet, hogy ez is csak egy kifogás nem tudom tényleg igazából. Meg hogy mindenütt nagyon hosszú a várólista. De valahogy rávesszük, hogy most már sürgősen csináljon valamit az anyjàval, mert nem szeretnénk idegszanatóriumba kerülni miatta. Öngyilkossággal fenyegetőzik állítólag, ha be kell neki menni... Mi meg akkor ennyi erővel öngyilkosok leszünk ha nem megy be, akkor 1:1 x😆 Ma reggel is verte a botjàval a korlátot a néni kb. 1 órával ezelőtt meg énekelt valamit a lépcsőházban kb. 10 percig. Hogy még mit fog csinálni ma azt nem tudom, remélem semmit.
2019. dec. 9. 17:15
 40/41 anonim ***** válasza:
Él még a néni?
2020. aug. 25. 23:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!