Miért nem csinál az öregasszonnyal semmit a családja?
Én nem értem az itt - és a való életben - a pénzen sopánkodókat!
A néninek van egy LAKÁSA egy társasházban, azt manapság kiemelkedően jó pénzért el lehet adni - gondnokságba vétel után - és máris meg van oldva a probléma!
Persze ha a lánya örökölni akar, akkor nem fogja ezt meglépni, még ha a társasházat őrületbe is kergeti az anyja, lényeg, hogy a lóvé az ő markát üsse!
Eleve nem értem, hogy egy 92 éves hogy élhet egyedül, magára hagyva, ha dilis, ha nem?
Mindenképpen beszéljetek a lányával, nagyon jó ötletek jöttek itt, csak arra figyeljetek, hogy ne essetek neki, ne érezze támadásnak, inkább segítségnek, elég stressz neki az anyja így is.
Azt nem tudom, írtad-e, hogy a lánya ugyanebben a tömbben él-e vagy máshol, nem mindegy, hogy mennyire van a közelben, mennyit kap az anyja viselkedéséből testközelből.
A gyámhatóságra kell elmenni és elmondani ezeket. Többek közt, hogy a lánya nem intézkedik, nem indítja el a gyámságot, csak várja, hogy az anyja feldobja a pacskert.
Ilyenkor a gyámhatóság behívja, elbeszélgetnek vele, felszólítják az anyja körüli ügyek intézésére.
Ha ez is hasztalan, akkor hivatalos gyámot neveznek ki a néninek, aki gondoskodni fog az elhelyezéséről.
Ilyenkor nem tudom mi van az örökléssel, de esélyes, hogy a lakása az államra száll.
"öngyilkossággal fenyegetőzik"
sima ügy, hogy miért kell gyámság alá helyezni: önveszélyes
a nővérkék meg biztos nem "intézik el", max adnak neki egy pár mosolytablettát
ha nagyon sípol a nyanya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!