Lehet rendőrt hívni egy ilyen esetben? (Bolond szomszéd)
A szomszédba költözött nemrég egy fiatal házaspár egy 1,5 éves gyerekkel. Na már most a nőnek vélhetően nincs ki mind a négy kereke, ugyanis minden hülyeséggel átcsenget és hisztizik. Legelőször azért jött át, mert fel1kor porszívóztam és az ő gyereke aludna, de miattam nem tud. Persze mindezt hisztérikusan adta elő, aztán csodálkozott, hogy elküldtem melegebb éghajlatra abban a stílusban, ahogy ő beszélt velem. De jött már át amiatt is, hogy miért szól nálunk a zene, mert őt idegesíti és különben is a gyerekét felébreszti. Vagy miért főzök délben, mert túl hangosan csörömpölök és különben is, nem alvás időben kéne ezeket intézni.. (??)
Tehát a lényeg, hogy állandóan a gyerekre hivatkozik és elvárja, hogy alkalmazkodjunk az alvásidejéhez meg úgy kb mindenhez. Szerinte néma csendben kéne ülnünk és tekintettel kéne lennünk arra, hogy az ő lányának pihenésre van szüksége, szóval déltől 2ig kussoljunk..🤷🏽♀️😅 Meg este is 8tól. Meg nagyjából mindig.
Már kábé röhögünk mikor csengetnek, mert tudjuk hogy ő az, megint valami agyament hülyeséggel, de most már azért kezd idegesítő lenni. Hiába küldtük el a fenébe, hogy most már fejezze be, mert minket is idegesít az hogy a gyereke rohangál, hisztizik, ordít, mindezt reggel 7kor vagy épp késő este, mégsem megyünk át minden egyes ilyen alkalom után csengetni, hogy tartsa kordában a gyerekét, de semmi.
Persze szerinte az rendben van, hogy a lakásban kismotorozik a gyerek és még ő kérte ki magának mikor átment a másik szomszéd szólni, hogy talán ezt nem kéne.
Legutóbb szombaton jött át, mikor itt volt nálunk 2 barátunk és közölte, hogy menjünk be az erkélyről és ne ott iszogassunk meg cigizgessünk, mert túl hangosak vagyunk és őt zavarja, nem nem tudnak pihenni és a lányát is felébresszük. Jelzem kb 10 perce voltunk kint az erkélyen és normál hangerőn beszélgettünk, nem ordibáltunk. Ez este fel9-kor volt.
Itt már betelt a pohár és elgondolkoztunk a férjemmel, hogy kihívjuk a rendőrséget zaklatás miatt, de nem tudom, hogy foglalkoznak-e ilyen esettel vagy hogy mi egyebet lehet tenni, mert az hogy heti szinten legalább három-négyszer átjön és patáliazik szerintem már igen erősen zaklatás kategória. Szombaton megmondtam hogy rendőrséget fogunk hívni, ha még egyszer át mert jönni, akkor csak hebegett-habogott, de tegnap megint átjött.
A kérdésem: lehet rendőrt hívni ilyen esetben? Ez már zaklatás? Vagy a közös képviselőnek szóljunk?
Köszi előre is a segítséget.
1. Minek nyitsz neki ajtót egyáltalán? Kopogjon csak mint egy majom.
2. Én már rég fogtam volna és hajnali 2 kor leragasztottam volna a csengőjét hogy tanulja meg hol a helye.
Ajtónyitás után nyomd képen azonnal.
Majd kérdezd meg, hogy mi baj? :D
Ez a gond a gyerekesekkel....utálom mindet.
Nálunk is volt hasonló szitu. Itt ide született a csemete. A gyerek reggel 8ig aludt, és elvárta anyuci, hogy addig lábujjhegyen járjunk, délbe (12-15ig) és este 7től szintén.
Szolt a mosógépért, a főzésért, a magassarkú cipőért, lecseszte az ételfutárt, a postást, a közöst csesztette a hangos garázskapu miatt, szóval mindenkibe belekötött.
Itt összefogott a lépcsőház, és még zajosabbak voltunk, mint előtte. A vége az lett, hogy költözött mert itt nem lehet gyereket nevelni. Ez érdekes volt mert másnak sikerült, és most is van egy babás család, akikkel nincs gond.
#1: Köszi a tippet, erről még nem is hallottam. Utána járunk.
Amúgy azért nyitjuk ki, mert rafekszik a csengőre... És lazán képes addig csengetni, míg nem nyitjuk ki. Bár már arra mi is gondoltunk, hogy kedvességből mi is ráfekszünk a csengőjükre hajnalban, csak hogy érezze a törődést.:D De nem akartunk oviskodni.
#4 Ezt nem teljesen értem. Épp az a baja, hogy én az ő gyerekének az alvásidejében főztem vagy épp porszívóztam. Tök mindegy mikor csináljuk, tuti talál benne valamit, ami miatt hisztizhet. Persze az nem gond, hogy az ő gyereke úgy rohangál fel-alá a lakásban, mint egy felőrült vagy hogy motorozik a lakásban vagy hogy állandóan hisztizik. Bár volt kitől tanulnia...😒😅 Amúgy nem 1,5 éves a gyerek, hanem 2,5, most láttam hogy elírtam, bár ez igazából sztem lényegtelen.
#7 "miért főzök délben, mert túl hangosan csörömpölök és különben is, nem alvás időben kéne ezeket intézni.. (??)"
erre probaltam utalni
"Amúgy azért nyitjuk ki, mert rafekszik a csengőre... "
Hajnalban bármelyik szomszédom ráfeküdne a csengőnkre azonnal pofonvágnám. Minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!