Mit tegyek, hogy nyugodtabb életét lehessen élni a lakóközösségben?
Egy lakóparkban lakunk a párommal. 48 ember él itt. Többen gazdagok, megláttszik a ruhazatukon, viselkedésükön. Az egyik szomszédnak pomeránia törpespicc kutyája van. Ezzel eddig semmi probléma sincs. A baj csak az, hogy a kutyája mindenkire rátámad, erős, idegesítő, hangos, vakkantásos ugatásokkal. A csaj nem csinál semmit. Póráz nélkül sokszor sétáltatja a zárt parkolóban is. Az egész utcát végig ugatja, akkor se szól rá. Visszhangzik minden, mindig lehet tudni, hogy merre jár. Sokszor kizárja az erkélyre, ha bárki leparkol a parkolóba vagy egy nesz van az udvarban, esetleg beszélgetés már akkor is azonnal ugat. Sose hagyja abba.
Múltkor lementem, nekem támadt a kutya. Nem ijedtem meg tőle, a lábam elé lefeküdt és körbe szaladgált. Ez a tipikus amelyik kutya ugat, az nem harap eset. A csaj nem csinált persze semmit. Felvette és ölbe vissza vitte a lakásba.
Pár szomszédnak se tetszik ez az eset. Valaki nyomtatott szöveget ragasztott ki az ajtóra, amin az állt finom szöveggel, röviden, hogy figyeljen a kutyára és nevelje meg. 1 napig volt fent a papír az ajtón, reggelre valaki levette. Gondolom a csaj, lehet ennyire zavarta
Ez az üzenetes dolog jó ideig működött is. Nem lehetett hallani a kutyát. Viszont tegnap jártam be autóval, csaj az út közepén beszélgetett, kutyája is ott volt, ahogy fordultam holt tér keletkezett és nem láttam kanyarodáskor, hogy odébb mentek e. Ők észre vették, de nem álltak odébb, csak nehezen. Láttam, hogy mikor leparkoltam nagyon néztek. Lehet nem tetszett nekik az, hogy ők útba voltak az autó felhajtón. Az eset óta újra borult a rendszer megint lehet hallani ág eszeveszett ugatást. A csaj most így áll bosszút? Az meg hagyján, hogy nős és kapcsolatban élő pasikkal flörtöl a lakásban.
Újra kezdeményezzük a papír ragasztás, vagy hogy lehetne elviselni ezt a helyzetet?
Szerintem ez nem olyan nagy dolog, ilyesmi mindenhol előfordul. Meg kell szokni, hogy lakóparkban laksz, nem kertesben.
A kutya nem ugat folyamatosan, tehát nem tehetsz semmit.
Kissé paranoiás vagy, szívem. A kutya nem automata, ami gombnyomásra vakkant. A gazdája -aki nős pasival flörtöl, ez nagyon fontos!- nem tudja őt rávenni, hogy direkt azért csaholjon 1-1 percig, hogy téged felbosszantson.
Egyébként nagy összegben fogadni mernék, hogy te vagy a sunyi papírragasztgató. Nincs annyi tököd, hogy becsengess, és kulturáltan elmondd, ami zavar.
Ha úgy gondolod, hogy a te lakóközösségedben nincs egy kibírhatatlan alak sem, akkor nagy valószínűséggel te vagy az.
Ebből jöttem rá:
Az meg hagyján, hogy nős és kapcsolatban élő pasikkal flörtöl a lakásban.
Mi közöd neked ahhoz, hogy ki kivel flörtöl az otthonában? A kutya csak ürügy, hogy rúghass a csajba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!