Sehol sem érzem jól magam, mit tegyek?
Sziasztok!
A párom miatt Budapesten dolgoztam, nem annyira csíptem a várost. Nemrég szétmentünk, és úgy éreztem nem tudok/akarok tovább ott maradni...felmondtam a munkahelyemen, és átköltöztem Győrbe, viszont itt munkalehetőség nincs olyan amit szeretnék, a város szép, bár unalmasabb mint Budapest.
Rengeteget agyalok, hogy inkább Budapest, ahol mindig van mit csinálni, és rengeteg a munka, vagy Győr, ahol nem igazán van munka, de nyugisabb (és kicsit unalmasabb is, főleg télen)...
Totál megkattanok már ebben...

Van, csak gyárak...Olvastam Pécsről is, ott sincs...tök gáz...Magyarországon kb döntened kell arról, hogy jól akarsz e élni, vagy élhető helyen akarsz élni...max akinek jó végzettsége van, az minden nagyobb városban talál megfelelő állást, de pl én, aki ügyintézőként dolgozott, nem sokan fognak értem kapkodni...
Munkanélküli vagy?

" átköltöztem Győrbe, viszont itt munkalehetőség"
Győriként 10 perce röhögök ezen a kijelentésen. Itt csak az nem dolgozik aki nem is akar. Nyilván ügyintézőként nem fognak rögtön az audi vezérigazgatójává tenni.

#1 vagyok. Tanítok, meg ingatlanokat adok bérbe.
Itt Baranyában az a nagy gond, hogy annak idején teljesen lenullázták a szén, és az Urán bányászatot is, valamint később megszűnt az egykor közel 10ezer főt foglalkoztató Elcoteq is, és ezek helyett nem nagyon van semmi. Pár cég ugyan megtelepedett azóta Pécsett, de ezek fentiekhez képest foglalkoztatás tekintetében eltörpülnek. Pl. Komló egykor hazánk egyik leggazdagabb városa volt, a bányászat megszűntével viszont gazdaságilag, és demográfiailag is rohamos hanyatlásnak indult, és ez sajnos jelenleg is tart

Eurostat, OECD statistics...
Nézd meg! És meglátod, hogy a magyar régiók között is mekkorák a különbségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!