Ti váltanátok kolit? Szerintetek milyen koliban jobb lakni?
Figyelt kérdés
Eddig egy olyan koliban laktam, ahol nem volt semmi közösségi élet. Olyan volt, mint egy elhagyatott kórház, még a folyosón is ritkán lehetett embereket látni. Mindenki magára zárta az ajtót, nem volt semmi ismerkedés vagy barátkozás. Nem illet átmenni másokhoz vagy áthívni a barátaidat. Nem is voltak közösségi terek és nem volt semmilyen közösségi program vagy buli. Olyan volt mintha egy átlag társasházban laknál, külön-külön mindenkitől elszigetelve. Max. a szobatársaddal találkoztál, de mi pl. pont midig váltottunk egymás és csak együtt aludtunk. A szaktársaim is mind máshol laktak és a városközpont, az egyetem is messzebb volt. Úgyhogy én borzalmasan untam és tök magányosnak is éreztem magam. Viszont a körülmények jók voltak (felújított és tiszta épület, jól felszerelt szobák, wifi, nem voltak lopások stb.), közlekedés szempontjából is jó volt és a csend, nyugalom is jól jött a tanulásnál. Viszont abszolút nem volt semmi kollégium vagy egyetemista hangulat.2019. aug. 16. 13:15
1/5 anonim válasza:
Nem. Én inkább ingáztam, mint koli, mert nem bírtam volna elviselni, ha éjjel nem lehet aludni, meg állandóan van valaki a nyakamon.
2/5 anonim válasza:
Igen, váltanék. Erre a kolira, amit leírtál :D Nekem a koli arra van, hogy ott aludjak, tanuljak. Mondjuk azt nem értem, hogy azért, mert "nem szokás" vendéget hívni, de amúgy engedélyezett, attól miért ne hívhatnál meg bárkit a koliba.
3/5 anonim válasza:
Szerintem az általad leírt koli tökéletes. Vagyis nem tudom, de én már kicsit kinőttem abból, hogy úgy akarjam élni minden egyes napomat/éjszakámat, mintha azok egy-egy gimis osztálykirándulás napjai lennének.
4/5 A kérdező kommentje:
Hát én nagyon nem szerettem ott lakni emiatt, engem ez tényleg zavart. Olyan volt, mintha egyedül laktam volna a világ végén és én pont azt vártam a kolitól, hogy majd tök jó élmény lesz, csomó embert megismerhetek. Viszont nagyon nem... Hivatalosan fel szabad vinni bárkit, viszont a gyakorlatban ez úgy működött, hogy kiverték a hisztit, hogy mit gondolsz, hogy lennél képes behozni ide egy idegent, itt emberek laknak, majd meglop stb. Ha bementél egy másik emeletre, akkor már úgy néztek rád, mint a véres rongyra, hogy mit keresel ott. Ehhez képest én nyugodtan felmehettem a barátaimhoz, akik mások kolikban laktak, akár olyankor is, amikor ott volt a szobatársuk és tök jó volt. Ők csomószor összeültek a koliban tanulni, beszélgetni, filmezni stb., csak úgy spontán és tudtak egymásnak segíteni is mindenben, ha éppen kellett. Ha zavarták volna a szobatársakat, akkor is ki tudtak ülni, mert ott voltak közösségi terek is és közösségi programok is voltak. Ehhez képest én meg tök egyedül voltam, ücsörögtem egyedül a szobában és unatkoztam, nem volt kivel beszélgetni, filmezni stb., nem volt soha semmi. Max. előre leszervezett közös programjaim voltak a barátaimmal, de azok is ritkán, mert mindenért fizetni kellett (az egyetemi bulik, programok is tök drágák voltak meg nem is volt mindig kedvük ide menni, oda menni) és a város központ, az egyetem is messzebb volt. Nekik pedig nem került semmibe, hogy 2 perc alatt átcammogjanak az egyik szobába és akkor máris együtt tudtak lenni.
2019. aug. 16. 14:37
5/5 anonim válasza:
Csak nem a kecskeméti homokbánya?
Az ugyan ez. Én szerettem, bár én a nyugit szeretem. Fél évente 2 buli ha volt, bár azokat utáltam. A szemben lévő szoba tagjai mindig kirakták a hangfalat a folyosóra és ordítatták a tuctucot. Nekem ez is sok volt, bár én 4 évvel később kezdtem az egyetemet, mint az átlag, szóval én már kibuliztam magam. :)
A másik koli mennyire felszerelt? (ha véletlen tényleg Kecskemétre irányul a kérdés, akkor semmi pénzért nem mennék a másikba).
Jól gondold át, mert vissza nem biztos, hogy vissza tudsz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!