Az USA-ba vagy Ausztráliába nehezebb kiköltözni, hogy kell ezt elképzelni?
Vagy törődjek bele, hogy nem lehetséges.
Az EU-ban is vannak normálisabb országok.
> mindkét hely állatfattya szarkupac. ausztrália a klíma változ miatt lesz lakhatatlan
Idióta.
Kérdező: a US nehezebb. De attól függ, mihez értesz.
Én majd az USA-ba akarok kijutni.
Én csak azt nem értem,hogy sokan miért mondják,hogy nagyon nehéz odaköltözni.Rengeteg ember él ott,rengeteg bevándorló.Nemcsak diplomával lehet ott érvényesülni.
Mégis sokan állítják,hogy oda szinte lehetetlen kijutni,ha nincs valami jó szakmád.Ha akarsz,kijutsz.Ha igazán akarod,akkor még fogod tudni valósítani.
Én bízom magamban.Tedd te is azt.Azokra sose hallgass,akik biztosra fogják tudni,hogy neked ott nem fog sikerülni.
Tedd meg.Drukkolok^_^
5-ös!
Szép, hogy van önbizalmad,de már a vízumnál bukik a mutatvány. Max. Ha orvos vagy, vagy pedig informatikus mérnök, akkor van esélyed. Más munkára találnak ottanit is bőven.
Mindkét helyre már eleve jól kell tudni angolul. Ausztráliát nem tudom. Amerikában úgy tudom, van egy olyan lehetőség, hogy feliratkozhatsz zöldkártya-sorsolásra. Keress rá a google-n, vagy nézd meg a nagykövetségük honlapját. Sovány esély, de esély. Ha kisorsolnak, akkor megkapod a zöld kártyát, és azonnal utazhatsz.
A másik, ha bármelyik helyen van családtagod vagy jó barátod, akkor ő tud segíteni, úgy könnyebb.
A harmadik lehetőség (ez is inkább az USA-ra), hogyha van viszonylag nagyobb kezdő tőkéd és még fiatal vagy, akkor beiratkozhatsz valamilyen közép- vagy főiskolára pl. fél évre vagy diákcsere programra. Így kijutsz fél évre /egy évre, és persze ha már helyben vagy, akkor jobban tudsz tájékozódni a lehetőségeidről.
Köszi a normális választ. Igen, az angol alap, de tényleg fontos megemlíteni, hogy nem elég, hogy majd ott megtanulsz.
Hát ezekről sajnos már lecsúsztam, de jó lehetőség lett volna fiatalabban.
Az nem játszik egyébként, hogy megvásárolsz magadnak kint egy kicsi üzletet, vagy kávézót és van ugye munkahelyed, ezért munkavállalói vízummal kint maradhatsz. Csak egy ötlet, de gondolom referencia így is kellene.
Ausztrália nagyon nehéz, alapból rendelkezned kell egy itthoni saját néven lévő ingatlannal, meg x összegű tőkével, addig ne is próbálkozz. Aztán beadod a kérelmet, ami vagy 5 hivatalon keresztülmegy, és ha bárhol megbuksz, akkor pár évig nem is éri meg újra próbálkozni. Vizsgálják többek között a szakmád, az anyagi helyzeted, hogy kint hogyan keresnél, meg tudnál-e élni, stb.
Van két egyszerűbb dolog: az egyik, hogy kiugrasz nyaralni, és beházasodsz egy helyihez, akkor alapjogod lesz az állampolgárság. A másik, hogy kapsz x időre tartózkodási engedélyt (azt hiszem, 9 hónap), és azt újítgatod folyamatosan. Viszont, ekkor el kell hagynod az ország területét 1-2 napra, és úgy kell beadni az igénylést.
Illegálisan letelepedni szinte lehetetlen Ausztráliában, nagyon odafigyelnek erre. Az USA-ban már könnyebb, de ha elkapnak, akkor ott is gáz van. USA-ról nem tudok sokat, gondolom a házasodós történet ott is működik, meg talán valamivel könnyebb zöld kártyát szerezni, mint az ausztrál macera.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!