Miért nem tiltják be a városban futást?
Tudom hogy nagyon trendi a belvárosban futni, de baromi veszélyes főleg mikor a zebrán hirtelen a semmiből átfutnak. Vagy egy épületsarkon én is ütköztem már bele futóba. Arról nem is beszélve mikor ketten futnak és kerülgetik az embertömeget, majd beléjük mennek és még ők vannak felháborodva.
Ráadásul a betonon való futás tönkre vágja a térdet.
Az unió egyik legelhízottabb, legkevesebbet sportoló nemzete vagyunk. De persze tiltsuk be.
Inkább futópályákat kéne letrehozni. Nem jó kedvbol futnak az emberek betonon a városban, hidd el.
Ahol van normális futopalya, az ki is van használva.. Sűrűbben kéne építeni, mondjuk kihasználatlan stadionok helyett jobb befektetés lett volna..
Ha helyesen vagyok tájékozódva, akkor a bécsi Práter főútvonala valahogy így néz ki:
lovas út, futó út, kerékpáros út, járda, úttest, járda, kerékpáros út, futó út, lovas út.
Hétvégén pedig az úttest le van zárva, szabad a pálya.
Azon akkor lehet látni görkorcsolyás nőt, akinek a pocakjában ott a következő baba, a hátán szunyókál egy csöpség, egyet meg babakocsiban tól. Rengeteg sétáló, kerékpáros csodás kavalkádban. A városban mindenhol van elkülönített kerékpározási lehetőség.
És rengeteg park, rengeteg sportpálya. Kiemelt fontosságú mindenhol a szabadtéri sportolás biztosítása (is).
Ha majd Tarlós nem arra hajt, hogy a már meglévő kerékpárutakat hogyan lehetne beszántani, a futóversenyeket betiltani, minden egészséges tevékenységre ferde szemmel nézne a hatalom, ha a turistáktól elorozott turistaházakat visszakapnák a természetjárók stb., akkor majd a futók sem a bűzös autók és mérges gyalogosok között akarnak edzeni.
Nehogy zavarjunk, ahogy futunk...
Egyébként maga a gyalogos nagyobb kalamajkát tud okozni, engem a gyalogosok zavarnak leginkább másik gyalogosként, bringásként, autósként is.
A szmogot ma divat emlegetni, engem a relatív zsúfolt városi környezet park helyett és az aszfalt zavar, kevés a park és a futókör is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!