Megyeszékhelyen/nagyvárosban élők! Szerettek ott élni?
Mik az előnyei, hátrányai a városotoknak?
Melyik megyeszékhely?
Csongrád Megye
Szeretek itt élni.
Relatíve minden közel van, de azért még is van élet, szórakozási lehetőség stb...
Nem szerettem, el is költöztem vissza vidékre, ahogy lehetett. Egyrészt hiányzott a falusi élet, másrészt iszonyatosan összehangolatlan az infrastruktúra.
Az emberek többsége (tiszt. a kiv-nek) fennhordja az orrát, csak nem tudom mire olyan fene nagy büszkék. Többsége sima panelproli.
Ha valami ügyintézés kapcsán vissza kell keverednem, alig várom, hogy hazaérjek.
Falun sokkal kellemesebb. Nyáron kellemesen hűvös, vastagfalú ház kiszűri a zajokat, és nem lógnak egymás sg.ébe a szomszédok, nem hallom ahogyan dugnak, finganak, ordít a gyerek, vagy veszekednek.
Győrben lakok szeretem magát a várost, de amúgy az adottságaihoz képest gagyi.
Van néhány fesztivál, de ugyanazok,semmi újdonság, ha megtartják a fesztivált még a bérlők helye is minden évben ugyanott van, tehát semmi innovatív dolog nincs itt sajnos.
Gasztronómia,éttermek szintén a béka segge alatt, túlárazott rántott húsnál és gulyáslevesnél egyik étterem se megy többre, max külperemeken vannak jobb éttermek.
Hétköznap meg csúcsidőbe a sok barmot utálom vezetés közben.
Előnyei hogy szép szerintem, ahhoz képest hogy nagy könnyű kiismerni, sok az álláslehetőség, polgármesterünk is tök normális csak a turisztika nem az erőssége. Győri fürdőről nem is beszéltem, horror áron egy undorító fürdő.
Amúgy szeretek itt élni, csak lehetne több mindent csinálni.
Kaposvár.
A közlekedés Budapesthez képest ég és föld. 10 percen belül ott vagyok bármilyen üzletben/munkában/ügyintézésnél. Fővárosban parkolóhelyet találni ennyi idő... (vagy ha BKV, akkor ennyit várok az átszállásra)
A kikapcsolódási lehetőségek többsége itt is elérhető, vagy ami nem, azért nem kár... (számomra). Éjszakai élet az pl. gyakorlatilag nulla. Pénteken szabadulnak a középiskolások, de ennyi. Úgyhogy jó, hogy engem nem érint az ilyen kicsapongás 😃
Egy proli szar hely amúgy. De az egész ország az, szóval így nem nagyon van hova menni.
Balatonon gondolkodom még. Egyre jobban kiépül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!