Az ideges emberek miért lesznek még idegesebbek, ha azt mondják nekik, hogy "nyugi"?
Mellesleg ez nem tulajdonság, ahogy írtad a kulcsszavak között, hanem egy válasz reakció, egy viselkedés.
Ne keverd össze a viselkedést a tulajdonsággal.
A tulajdonság az, hogy a másik ki akár akkor, ha nincs körülötte senki, ez belső része az embernek.
A viselkedés, hogy milyen reakciója a környezetére, ami a környezet által kiáltott esemény halmaz
"Attól jobb hogy minden másnap megkérdezed?"
Most először kérdeztem meg :D
"De az még jobban idegesít, ha akkor titulálnak idegesnek és próbálnak csitítani, amikor nem is vagyok az."
Dettó :D
Mert nem éreznek vele egyet, úgy vélik, a másik fél úgymond tàmad, mintha úgy érezné, a dühöngő emberünk csak felnagyít egy gondot.
Képzelj el egy olyan szitut, ahol xy csak úgy elkezd veled ordítani, mert tartod neki az ajtót. Ha elmeséled másnak, akkor vársz némi együttérzést és rosszul esik az, ha
- azt mondják, a bolhából csinálsz elefántot
- csak mosolyognak
- ecsetelik, hogy miért érdemelted ki.
Na ez náluk is így van.
A másik meg, hogy mindenki más szituációban harap bizonyos dolgokért.
Pl., ha rossz jegyet kaptam vagy rosszat tettem és édesanyám szidott, akkor már tudtam, nem szabad azt mondanom, hogy "Értem" - akkor még jobban kiabált, elvégre, "ha érteném, az incidens se következett volna be, ami miatt éppen szid".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!