Manapság kötelező megmutatni hogy milyen van az embernek, ha nem akarja hogy hülyének nézzék?
Ma kaptam egy olyat megjegyzést “majd ha lesz saját házad egyszer, akkor így meg úgy” Hát csak néztem nagyokat, mert 3 éve saját házam van és sokkal szebb és értékesebb mint annak aki ezt mondta. Ügyfélként jött be hozzánk és én vállaltam el mint tulajdonos/főnök mert nem volt szabad alkalmazottam.
Amikor felvilágosítottam hogy ez az én irodám és köszönöm de van házam és autóm is van, akkor hebegett-habogott hogy ő azt hitte az eddig ahogy látott engem, hogy gyakornok vagyok és a szüleimmel élek :D Hát felvilágosítottam hogy 35 vagyok nem 25 (ő azt hitte valamiért)
A végén azt mondta, hogy ha lenne facebook és instagram oldalam akkor mindenki látná mi az igazság és nem ránézésre ítélnének, gondolnának valamit, mint ő.
Azert benned is ott van a mutogathatnek, "a vegen azt mondta" pont ugyanaz a hozzaallas mint az elejen.
Engem pont nem erdekel ki mit gondol, nezzenek csak myugodtan hajlektalannak, legalabb az erdekemberek meg a megjatszommagam-tipusu emberek messzire elkerülnek.
Ez nem csak „manapság” van így, csak most több lehetőségük van az embereknek, hogy mutogassák a dolgaikat. Pont az a különbség az értelmes jómódúak és a kulturálatlan „újgazdagok” között, hogy előbbiek nem éreznek kényszert a cuccaik mutogatására.
De alapvetően emberi tulajdonság, hogy ránézésre kialakítunk valamilyen képet másokról, így tudnak a svindlerek is érvényesülni, elég egy nett öltöny, és máris be tudják palizni a többieket. Persze az üzleti életben sokszor elvárás is, hogy elsőre úgy látszódjon, pénzes vagy, mert akkor könnyebben adják neked a pénzüket mások is.
Jó példa, hogy egy informatikus barátom farmerben-pólóban úgy 20 éve, igen fiatalon besétált egy hardveres boltba, és valamilyen akkor igen újnak és drágának számító cuccot kért az eladótól, aki közölte vele, hogy „ez túl drága lesz neked”. A barátom azért megnézegette a cuccot, majd közölte, hogy igen, ezt szeretné megvenni – de nem itt fogja.
“Ez elcsépelt... Vagy sekélyes emberek gondolatmenete. Ha valaki havi 120e keres csak kínai cipőt hord, 250e ig dechmanos, 350e ig puma, fölötte meg air Jordant?.”
Ez mind prolimárka, csak szólok. Nem az árakkal, hanem a stílussal mutatjuk meg, hova tartozunk. Kifinomult férfi nem vesz ilyen ótvaros, de drága cipőt a lábára, és innen lehet tudni, hogy ki hová tartozik, de hogy én most nem kezdek bele nektek gyorstalpaló stílustanfolyamba, az holtbiztos. Csak mondom, akit prolinak néznek, az jó eséllyel az is, hiába van lakása.
Ez az egész cipő írás arról szól hogy kb így akarják mutatni.. Ha meg finom úriembert akarsz nyomni ahhoz meg huzhatsz bármilyen ruhát a megnyilvanulasod paraszt lesz.
Ui: a proli fogalommal nyilván tisztában sem vagy, turjad a fődet otthon fiam tovább
18: suhanc módjára? A galléros polo ing (gallér nem feltűrve!) és a farmer mióta suhanc öltözék? Mindkettő márkás, minőségi darab és sok van belőlük, nem egy darabokat hordok mindig.
Az ügyfeleink átlagemberek, középosztálybeliek, nem a felső tízezer! Nem minden üzletben milliárdok forognak ám, mégha te a híradóban azt is látod, hogy az “az üzleti élet” 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!