Jelenleg úgy néz ki, hogy ha minden a számításaim szerint fog alakulni, akkor felvesznek az ELTE-re.
Mivel Budapest körülbelül 1 óra 15 perc vonatútra van, ráadásul a környékünkön a vonatok előszerettel késnek, időnként többet is, mint 5-10 perc, ezért gondolkodom, hogy nem-e lenne jobb kolisnak lenni.
Az egyetlen problémám, hogy asztali gépem van és nincs pénzem laptopot venni (a szüleimtől sem tudok kérni). Az asztali gépet felcipelni pedig elég körülményes lenne (ha el is adnám a gépemet, még akkor sem lenne elég pénzem maximum egy gyenge, használt laptopra, ami 2 hónap múlva meg is halna).
Ha otthon nem akarod használni, csak a koleszban, akkor adódik a megoldás.
Az őszi beköltözést és a nyári hazaköltözést úgyis autóval intézi az ember. Abba pedig belefér az asztali gép is.
Amúgy, ha itt is ott is szükség lenne számítógépre, akkor is el lehet indulni így, aztán majd alakul... Mondjuk első karácsonyra a szüleidnek laptop lesz az ajándéka.
2019. júl. 6. 12:33
2/11 anonim válasza:
Felviszed az asztali gépet a koleszba. Nyáron diákmunkázol, év közben is ha lehet és ráhajtasz az ösztöndíjra. Ha nem csak arra költesz, akkor is megvan pár hónap (max fél év) alatt.
2019. júl. 6. 12:38
3/11 anonim válasza:
Van amúgy minden egyetemi könyvtárban lehetőség géphez ülni. Sokan tanulnak ott.
2019. júl. 6. 12:39
4/11 anonim válasza:
Nincs pénzed? Régi laptopot bagóért vehetsz, de azon nem fog menni a WOW.
2019. júl. 6. 12:43
5/11 anonim válasza:
Kolikban nekem PC-m volt. Nem volt rossz.
Amúgy 40-60 között van már laptop használtan. Ha ennyit nem tudsz összeszedni diák melóval szeptemberig, minek jársz egyetemre? Úgysem fogsz utána sem dolgozni...
2019. júl. 6. 13:53
6/11 anonim válasza:
#5: Van az olcsóbban is, csak a szaküzletek annyira olcsót már nem árulnak, de Jófogáson találni:
Én anno asztali gépet vittem, nem volt semmi gond. Nem is én voltam az egyetlen. Felvinni, meg nyárra hazavinni valóban körülményes, de nekünk még kocsi se volt, megoldottuk vonattal 100+ kilométeren. Évente kétszer belefér.
2019. júl. 6. 14:09
8/11 anonim válasza:
Most mindenki a torkomnak fog esni, de ha az ELTE-re jelentkeztél, akkor gondolom már régóta tudod, hogy komoly céljaid vannak a továbbtanulással kapcsolatban. 16 éves kortól lehet diákmunkát vállalni. Hogyhogy nem gyűjtöttél össze egy 100-120 ezret egy laza nyáron amiből már egy korrekt laptopot (netbook-ot meg főleg) lehet venni? Mivel már nyelvvizsgához is kötik a jelentkezést, így gondolom a nyelvtudásod is korrekt, egy irodai/call centeres munkakör pedig elég jó órabért kínál, amivel 1 nyári hónap alatt simán megvan egy laptop ára.
2019. júl. 6. 15:29
9/11 A kérdező kommentje:
Diák jogviszony nélkül tudod elég nehéz nyári diákmunkát vállalni, másrészt pedig egy laptopnál vannak fontosabb dolgok is az életemben, amikre költenem kell (étel, számlák).
2019. júl. 6. 19:29
10/11 anonim válasza:
Ha elengedhetetlen a tanulmányokhoz, akkor a diákhitel is opció, csak fizesd vissza minél hamarabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!