Szerintetek nem vérlázító hogy egy fiú aki asspergeres ingyen utazhat illetve 90 al vonatkozik mikor semmi nem is látszik rajta?! A jegyei is kiválóak egyedül magatartás bajai voltak de már 18 éves és már az sincs.
Az autizmusnak is vannak azért különböző típusai, ezt tudod, ugye? Nem mindegyikről gondolnád, hogy akár autista, akár Asperger szindrómás. Nekik nem lehetnek barátaik, vagy nem szervezhetnek partit, vagy mi? xD Apám főleg autista diákokat tanított világéletében, így én is elég sokukkal találkoztam, mindegyikük más és más, némelyikről sosem gondoltam volna, hogy esetleg a spektrumon lenne. Másnak meg nagyon komoly tünetei voltak, és súlyos értelmi fogyatékossággal élt együtt. Amúgy meg az, hogy kiválóak az általad említett személynek a jegyei, egyáltalán nem kéne, hogy meglepő legyen, sokuk nagyon is tehetséges és kiemelkedően értelmes. Nézz utána.
Attól pedig, hogy bármiként is kivételeznek vele, akár megérdemelt, akár nem, akár tetszik neked, akár nem, és ezen bosszankodsz, semmilyen módon nem jár számodra előnnyel, csak felhúzod magad rajta tök feleslegesen.
nem zavar
én hiperaktív és figyelem zavaros vagyok, kb senki nem mondja meg rólam, de mégis van, hogy az előző mondatomat elfelejtem, akkor most engem sajnáljon mindenki, mert én meg normális életet élek ilyen mentális problémákkal? vagy épp legyen rám irigy mindenki?
nem tudhatod milyen az adott mentális betegséggel együtt élni, főleg úgy, hogy normálisnak tűnj mellette!
Ugyan az aspergerről nem sokat tudok, de azt igen, hogy akik ilyen kedvezményeket kapnak, azoknak van bőven mire költeni utazáson kívül (gyógyszerek, kezelések, speciális étrend stb).
Én nem sajnálom senkitől az ilyesmit.
"Basszus a gyerek már partikat szervez tudod mikor aspergeres? Az asperger az autizmus. És az nem szervez partit"
Egyáltalán nem zárja ki a parti szervezés és az Asperger szindróma egymást. De amúgy sem a te dolgod diagnosztizálni, hanem szakembereké.
Nekem a helyesírási hibáid a vérlázítók...
Egyébként sokan kapnak utazási kedvezményt és nem mondom hogy a semmire, de visszaélnek vele sokszor.
Máskor a vonatra szállt fel egy csoport. Értelmi fogyatékosok voltak, ki jobban ki kevésbé. Voltak gyerekek, és néhány szülő akik szintén betegek voltak és egy két kísérő. Engem és barátnőmet akartak felállítani a helyünkről hogy leülhessenek. Na ezt azért felháborítónak tartottam, mert nem testi fogyatékkal éltek, hanem értelmivel. Az egyik gyerek meg csak kancsal volt de egyébként teljesen értelmesen kommunikált. És még én lettem lehordva mindennek, mert azt mondtam hogy a fél vagon üres, van hely...
Nem ártana észrevenni,hogy :
- nyári szünet van
- a kérdés szimplán fals
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!