Az emberek miért félnek (jogosan) konfrontálódni?
Például ha valakit megbámulnak akkor az vissza sem mer nézni, én odamegyek és megkérdezem hogy mit bámul.
Vagy amikor valaki türelmetlen és jogtalanul dudál akkor kiszállok a kocsiból megkérdezni hogy mi a baja, de csak össze vissza beszélnek vagy elmenekülnek a kocsival, de volt aki sírt is, pedig egy alacsony vékony srác vagyok.
Ha valaki megbántja az embereket rá sem mernek nézni az illetőre.
1, Mert olyanok, mint a kutya a kerítés mögött: csak akkor mernek ugatni, ha biztonságban érzik magukat;
2, Van, aki mer ugatni, viszont attól fél, hogy a válaszreakció nem egy kulturált problémamegbeszélés lesz, hanem verekedés. Ebbe meg nem akarnak belemenni;
3, Sokan nem tudnak normálisan megbeszélni semmiféle problémát, mert nincs/nem tanultak meg konfliktust kezelni, így ezért nem mennek bele dolgokba. Viszont innen nézve meg fura, hogy provokálni meg tudnak.
Az első szituáció leírását követően nekem rögtön a cigányok jutottak eszembe. Nagyon cigányos odamenni, hogy “héheee mit bámulsz *****?
Normális, kulturált ember leszarja, hogy egy “gyüttment” nézi. Nem kell odamenni meg nézni se oszt cső. Ő meg bámuljon csak.
És arra nem gondoltál még, hogy nem mindenki a te "gyönyörű" fejed nézi, hanem elbambulnak és arra téved a tekintetük?
Amúgy tényleg jó cigányos lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!