Van kapcsolat a magas IQ és a művészi képességek között?
Nincs.
Kettő két különböző dolog
Szerintem nincs.
Művészeti tagozatos osztályba jártam gimnáziumban. Voltak nagyon intelligens művészek is, és végtelenül buta, de nagyon tehetséges művészek is
A g faktor és a művészetet tantárgy között 0.42 korreláció van :P
„Achievement test scores are more highly correlated with IQ than school grades. This may be because grades are more influenced by the teacher's idiosyncratic perceptions of the student.[65] In a longitudinal English study, g scores measured at age 11 correlated with all the 25 subject tests of the national GCSE examination taken at age 16. The correlations ranged from .77 for the mathematics test to .42 for the art test.”
A tantárgyak közül a művészettel korrelál a legkevésbé. Fogalmam sincs, hogy a GCSE művészet kb mit takar, lehet hogy főleg művészettörténet, de az is lehet hogy nincs benne egyáltalán \o/
A művészeti képességeket jóval nehezebb mérni később, nem tudom, hogy méri-e bárki.
De biztos vagyok, hogy mondjuk a művegyetemeken a jegyek is pozitívan korrelálnak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!