Nem látjátok problémának azt amikor valaki azért dicsekszik, hogy sokat tanult és sokat dolgozik emiatt dögöljön meg a szomszéd tehene?
Figyelt kérdés
Engem nagyon aggaszt ez a közösség ellenes hozzáállás, mert így teljesen elfog tünni a szeretet a békesség a harmónia helyette még inkább profit és versengés orientáltság lesz. Miért kell ennyire a munkát és a tanulást felmagasztalni és miért kelljen a több pénzért tanulni? Az oktatással az az egyik legnagyobb probléma, hogy piacosítva van és az oktatást nem piacosítani kéne, hanem az ember a tudásvágy miatt tanuljon és ne azért, hogy másokkal versenyezzen. Én nagy támogatója vagyok a feltétel nélküli alapjövedelemnek, mert az emberi szellemiséget emelheti fel az, hogy megszűnne a munkakényszer és mind szabadabbak lennénk, de az ellenzői az állítólagos "lustákkal", "semmirekellőkkel" foglalkozik, mintha ez egy külön faj lenne és ők ne akarjanak semmi jót, ezért dögöljön meg a szomszéd tehene. Miért kell ennyire önteltnek és büszkének lenni azért, mert mondjuk elmész 12 órára robotolni? Mi ebben a dicsőség?2019. jún. 14. 16:29
1/2 anonim válasza:
Szerinted azt aki nem dolgozik semmit, de megkapja a feltétel nélkül alapjövedelmet (vagyis tud kenyeret, tejet venni a boltban, fizethet számlákat stb) ki tartja el? Megmondom: a dolgozó réteg.
Hát köszi, én nem akarok senki eltartani saját magamon és a családomon kívül.
2/2 anonim válasza:
Egyet értek az elsővel. Egyrészt rohadtul nem érdekel a szeretet, békesség, harmónia hippi lónyál. Másrészt milyen jogon támogatunk a közösség pénzéből (értsd adónkvól) olyat, aki nem tesz semmit a közösségért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!