Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van értelme így tanulni?

Van értelme így tanulni?

Figyelt kérdés
A lényeg h kell a nyelvvizsga a diploma kiadásához. Sokat dolgozom ezért az angolt már 3eve tanulom egy pesti suliba. Viszont esélytelennek látom h ha még is lenne a ny.vizsga és úgy a diploma kapjak munkát a szakmámba. 6eve államvizsgáztam már..
2019. jún. 10. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Fontos ez neked, hogy befejezd?

Mert ennyi idő alatt már bőven illett volna nyelvvizsgázni. Akár egy másik nyelvet is megcsinálhattál volna, ha az angolt nehezen tanulnod.

Ha nem fontos ez az egész, és ennyire nem megy, akkor én nem erőltetném.

2019. jún. 10. 13:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Pont hogy nem ertem az egészet mert a sok pénz és idő amit a főiskolába vetettem elég motiválónak kéne lennie de ez a kilátástalanság h nem latok esélyt h utána legyen munkám a szakmámban
2019. jún. 10. 13:37
 3/7 anonim ***** válasza:
40%
Ha valaki nem képes egy bármilyen b2es nyelvvizsgát letenni 6 év alatt annak diploma se való
2019. jún. 10. 13:40
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

# 3: Ezzel nem értek egyet. Nyilván vannak olyan szakmák/szakok, ahová elengedhetetlen a nyelvtudás.

De ismerek nem egy embert KIVÁLÓ műszaki tudással és érzékkel, ellenben nulla nyelvérzékkel. Szerencsére még abban az időben szereztek (akár több) diplomát, amikor még nem kellett hozzá a nyelvvizsga, és kiválóan boldogultak diplomát igénylő pozíciókban életük során, viszont nyelvvizsga nélkül. Tapasztalatból írom, tényleg van olyan, hogy valakinek egyáltalán nincs nyelvérzéke és képtelen egy idegen nyelvet elsajátítani, viszont más területen kiemelkedőek a képességei.

2019. jún. 10. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:

3 év alatt se? Milyen szintről indultál?

Nagyon sokat kell foglalkoznod az angollal - szerintem amúgy megéri és érdekes is.

Nekem 5-6 éve passzív angoltudásom volt tavaly ilyenkor. A középfokú nyelvvizsga még gimiben lett meg és valamivel a középfok felett volt a tudásom. Aztán 5-6 év kiesett, majdnem egyáltalán nem foglalkoztam a nyelvvel. Jó, volt 2 tingli-tangli angol nyelvű kurzusom a BSc-n, mert előírás volt, felvettem angol szaknyelvi előkészítőt - de ezek semmit se értek.

Aztán 2018 nyár elején elhatároztam, hogy magolás, unalmas feladatmegoldások, unalmas tanulás nélkül, de rendszeres foglalkozással felhozom magam.

Először az 5 perc angol magazint olvasgattam, úton-útfélen, villamoson, parkban, vacsora alatt. Aztán néhány, számomra érdekes témának angolul néztem utána. Mára 90%-ban angolul tanulom azt, amit amúgy tanulok. Érzésem szerint még erősebb a tudásom, mint anno.

Javaslom, hogy irtó nagy rendszerességgel foglalkozz az angollal, írj, olvass, nézz filmeket, sorozatokat, keress beszéletőpartnereket!

Mondjuk a 6 éve államvizsgázás sok... :/

Már akkor létezett ez a jogszabály?

2019. jún. 10. 14:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Mivel turisztikai diplomám lenne nekem 2 középfokú ny.vizsga kell. Ez alatt a 6ev alatt lett még az egyik most az angolt gyűröm
2019. jún. 10. 14:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Most szerintem #3 véleményével értek egyet. Ne haragudj, de egy diplomás ember kell, hogy legyen annyira igényes, hogy normálisan ír. Magyarul sem megy ez neked.

Ha mégis olyan fontosnak találod, hogy megszerezd, járj magántanárhoz és célirányosan készüljetek egy meghatározott nyelvvizsga típusra!

2019. jún. 10. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!