Pók fóbiás vagyok. Mit tudok ez ellen tenni?
Hát ez paranoia.
Amúgy nem tudlak megnyugtatni, mert nem vagyok ott.
A szikszalagot enyhe túlzásnak érzem, a pókok szinte minden lakásban ott vannak.
De ha vigasztal, nekem hangyafóbiám van. Privátban szívesen mesélek róla bővebben :D
Az agy úgy működik hogy ha a félelem targyaval erintkezel, és kimesz a komfortzonadbol, akkor sokkal jobban fogja érezni magát- le tudja küzdeni.
Én először nagyobb pokokkal kezdenem, majd menni lejjebb a méretben. Pl. Nezegesd haver tarantulajat, nézegess képeket pokokrol, de ne egyben, hanem csak a lábait/testet/fejét stb... Az agyad egy idő után konfideralodik ezekkel a kis lényekkel.
Nekem bejött.
Azért, mert a saját territóriumát minden állat védi. Azaz: én csak a saját lakásomban ölöm meg, amivel nem vagyok jóban, vagy ha nem ijeszt halálra, akkor esetleg kiteszem, hadd menjen. De ha kint vagyok, az közös terület, onnan én menekülök, ha valami nekem nem tetsző jön felém. Hacsak nem rémiszt meg és cselekszem előbb ösztönből.
Szóval azért vannak árnyalatok, de neked se erősséged belegondolni, csak rögtön ítélkezni.
Viszont legalább a szigetelő szalag nevét le tudtad írni elsőként helyesen, amiért virtuális dicséret jár! (nem, komolyan... Durván szúrja a szemem az a szikszalag)
Én is átmentem ezen, kérdező. Ha láttam egy pókot a szobában, utána nem aludtam. Nekem az segített, hogy elkezdtem nézni és figyelni biztos távolságból ezeket a kis dögöket. Egyszer egy (asszem faggyú) pók költözött az ablakomba, és kellemes szimbiózisban éltünk. Ő akkor jött elő, amikor én már becsuktam az ablakot és akkor bújt el, amikor kinyitottam. (magyarul ő éjszaka volt kint és nappal elbújt, én meg éjszakára csuktam be az ablakot a rovarok miatt). Mindig tele volt a hálója, mert jöttek a rovarok a fényre. Szép nagyra nőtt. Mindig figyeltem az üveg mögül és így egyre kevésbé féltem tőle. Most se szeretem, ha itt bent vannak, és ha rajtam mászna, biztos visítanék, de a fóbia már elmúlt, ez már nem olyan görcsös. Bezzeg a méhek és darazsak...! Na azok még mindig instant pánik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!