Az miért van hogy a fiúk /pasik sokkal lányosabbak mint 100 éve? Megnézek egy képet egy 30 évesről és egy 20 évesről,100 évve3el ezelött férfiasabbnak és idősebbnek néztek ki. a 20 éves a 30-asnak a 30 meg 40 nek.
Szerintem több oka is lehet. Egyrészt, hogy manapság a férfiak is használnak kozmetikumokat, illetve kiegyensúlyozottabban táplálkoznak. A várható élettartam is rohamosan nőtt azóta, tehát ha úgy vesszük a jobb körülmények miatt lelassult az öregedés.
A másik lehetséges oka a BPA ( [link] , illetve az ivóvízben is található női hormonok, amik a fogamzásgátlót szedő nők vizeletéből kerül bele (nem tudják kitisztítani a vízből, az élővizekbe kerülve a halak populációját is visszaveti jelentősen).
Én nem vagyok szakértője a témának, de ezeket hallottam/olvastam.
Aki megteheti az ad magára, a régi "a töpörtyűt is disznózsírral eszem" életmódot felvaltotta a pár fokkal egészségesebb életmód, meg persze a divat is változott.
De ha mondjuk nem egyetemi diákokat, vagy fehérgalléros munkát végző férfiakat nézel, hanem mondjuk kimész egy építkezésre, ott láthatsz olyan férfiakat, akik a munkájuk természete miatt hagyományosan maszkulinok.
Mi az, hogy lányos? És mihez képest? A reneszánsz korban pl. a férfiak harisnyát hordtak és hosszú hajuk volt.
Szerintem nincs semmi baj a mai fiúk kinézetével, ráadásul átlagban sokkal igényesebbek, mint 100 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!