Telekom nettel elégedettek vagytok?
1000 mbit/sec = 125 mega másodpercenként, hétköznapi használatra több mint elég.
Személy szerint én nem nézek TV-t és mobilinternetet használok mert úgyis egyedül élek (nem oszthatom meg tartósan), így bárhova vihetem és ha költözöm akkor sincs gond a nettel, hogy pl. drága vagy lassú, vagy hogy van-e egyáltalán.
Nos en videken voltam telekomos, de ott ritka egy pocsek ceg volt. De van ahol jo, foleg varoson.
1000 mega meg nagyon jo, kb ki sem fogod hasznalni a teljes sebesseget.
Akkor a keserű csalódást megelőzve: 1000-es netet akkor rendelj, ha:
- van hozzá elég erős géped (gigabites hálózati kártya, SSD, minimum i5, minimum CAT5e, 4 GB RAM)
- ethernet kábellel IS! fogod használni
Ha csak wifizgetsz, a 250-300 Mbit (területtől függ melyik) bőségesen elég lesz neked. 1000 Mbit-et wifin sose fogsz elérni, de ha 5 GHz-re jelentkezel fel, akkor 250 Mbitet is elérHETSZ wifin, valahol itt lesz a plafon.
Ja, és érdemes egy combosabb saját routert is beszerezned, a Telekom készüléke tud wifit, de nem ez a fő funkciója, belső antennája van. Ez is a későbbi csalódások elkerülése végett. Ha nem tetszik, hogy 15-20 ezer Ft-os saját toutert kell még venned, olvasgasd az ÁSZF-et, kiváltképpen azokat a bekezdéseket, ahol arról írnak, a szolgáltatást kábelen keresztül biztosítják, a wifi nem a szolgáltatás része, azért semmilyen felelősséget nem vállal a szolgáltató...
Ez most nyers és modortalan lehet, de ha tudod, mi az a wifi, nagyjából képben vagy, hogyan működik, mik a korlátok, akkor rájössz, hogy mekkora luxus idegbajt kapni a 15 emeletes vasbeton panelban amiatt, mert a HGW-től 2 méterre laptopon nkórról wifizel. Ethernet kábel meg 1500 Ft...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!