Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire gáz és egyedi, hogy...

Mennyire gáz és egyedi, hogy 23 évesen egyáltalán nem értek az anyaggal való munkához? (barkácsolás, alap asztalos munkák, burkolás, festés stb. )

Figyelt kérdés
A minap a családommal beszélgettem és mondtam nekik, hogy szeretnék majd a jövőben egy ingatlant és erre azt válaszolták, hogy ha látok valami jót, de felújítandó, akkor ne ijedjek meg, mert mindent meg tudunk csinálni a ház körül. Sajnos azt kell mondjam, hogy 23 éves létemre egyáltalán nem csináltam ilyen jellegű munkákat, viszont szívesen kipróbáltam volna, biztos nagyon jó érzés lehet egy fárasztó dolgos munkanap után az ember munkájának gyümölcsén végignézni és a saját keze szüleményében lakni, de emlékeztetnem kellett magamat arra a fájdalmas tényre, hogy azt se tudom, hogy hogyan lássak neki. A családomban vannak fizikai munkát végző emberek, ők a legügyesebbek, mindenben feltalálják magukat, a minap nagybátyám halas tavat kicsi híddal és kemencét építtetett, miközben még soha nem csinált ilyet, de gyakorlott mozdulatokkal, otthonosan mozgott a szerszámokkal és tökéletes lett a kivitelezés. Hogy tesznek ilyen tudásra szert az emberek? Valahogy az én életemből kimaradt a gyakorlás lehetősége, pedig vágyom ezekre az ezermester képességekre. Mennyire gáz, hogy tök ügyetlen vagyok?
2019. máj. 23. 00:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon jó ezeket a válaszokat olvasni!

Valamiért úgy érzem hogy ez alaptudás lenne, gondolom azért, mert a legtöbb ember ilyen idős korban már "rákényszerült" ezekre a munkálatokra. De bevallom őszintén annyira amatőr vagyok, hogy sokszor azt sem tudom, hogy egy fogalom mit takar. :D

#9: lány vagyok, szerencsére azért főzni tudok :)

2019. máj. 23. 10:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem "alaptudás".

Amúgy én amikor tettem egy megjegyzést arra, aki nem tud ilyeneket (hogy milyen férfi már az), akkor egyik ismerős nő megkérdezte, hogy én pl. tudok-e varrni? Ha megveszek egy függönyt, fel tudom-e varrni, be tudom-e szegni? Mondtam neki, hogy nem. Több okból, egyrészt nincs varrógépem, másrészt ha lenne, akkor sem tudnám. Erre mondta a nő, hogy akkor miért lenne alap, hogy egy pasi fel tud fúrni egy polcot (oké, ő a kétbalkezes férjét védte ezzel, de lényegében elgondolkodtató, amit mondott).

Nekem a férjem amúgy mindent megcsinál, igaz, nem mai gyerek már. De vejem pl. egy nagyon jó fej mérnök, viszont egy karnist nem tud felfúrni (viszont bőven keres annyit, hogy megfizeti, aki felfúrja nekik).

2019. máj. 23. 11:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha nincs semmi kézügyessége mint pl nekem akkor hiàba néz meg bàrmennyi videót akkor se fog menni. Ha van neki akkor menni fog. Ennyi. Próbàld meg ha érdekel.
2019. máj. 23. 12:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, merre laksz, férfi-nő barátaim, ismerőseim 30 elmúltak, de egyik sem tud semmit barkácsolni. Semmi szükség nem volt rá. Ha már saját keze munkája, tudom, sokaknak mániája ez, de én még nem főztem olyat, ami jobb, mint bármelyik kifőzde, és nem is nagyon izgat az egész.
2019. máj. 23. 16:41
 15/15 anonim válasza:
Asztalos vagyok, magamnak csináltam mindent a házba a burkoláson kívül, de azért kell mindenhez egy fajta szakértelem. Festéshez elég egy alap utánajárás és az megy, de a burkoló plána az asztalos munka külön szakértelmet igényel.
2019. jún. 4. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!