Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti küldenétek el vendéget...

Ti küldenétek el vendéget azért mert vacsorát, stb. készítetek? Hogy állnátok hozzá a dologhoz?

Figyelt kérdés
Egy rokonomnál voltam a közelben elkellett vinnem hozzá valamit.Nem voltam ott szűk egy órát sem,nem ültem be.Mondta ha nem haragszok neki a vacsorát kell készíteni,de átmehetek hozzá bármikor.Kicsit furcsa volt az egész nem maradtam volna sokáig,de gondoltam kicsit még beszélgetünk és elindulok haza.Hasonlóan jártam még egy helyn ott sem voltam sokáig,gondolok itt arra óra hosszákig nem voltam,őt nem zavarta volna ha ott maradok annnyit mondott a virágokat kell metszeni a kertben,menjünk ki együtt és beszélgethetünk.Akkor mondtam elindulok,de ez a második eset máshogy jött ki mint az első.Múlt héen meg egy barátnőmnél voltam ő arra célozgatott néhányszor majd megkell fürdetni a gyereket 18h körül,volt azelőtt is,hogy megfürdette mikor ott voltam.Egyszer se kérdezte meg hogy vagyok,nem régen halt meg édesapám,lehet azért még plusz érzékenyen érintenek ilyen dolgok.Nem az agond ha valaki valamit megmond hanem a mód ahogy közli.Nálunk pl.itt volt a nagybátyám 2-3órát amikor húsvéti süteményeket készítettem és nem zavart közben csináltam,amit kellett kávét is főztem neki,a testvérem is ott volt meg a szomszédom is átjött egy időre,nem zavartak.DE úgy látszik minden ember más.Mindegyik helyen szűk egy órája voltam amikor ezt mondták nem voltam ott hosszú órákat.

2019. máj. 10. 17:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki bűnként kezeli a bezártságot. El kell fogadni, hogy ez egyfajta adottság. Én például pont az ilyen invitálós, gyere ide, ülj le embereket nem szeretem, főleg mikor mennék dolgomra vagy egyedül szeretnék lenni.
2019. máj. 10. 19:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Minden ember más. Én pl nem tudnék úgy vendéget fogadni, hogy közben csinálom a dolgomat, és se a vendégemmel nem tudok foglalkozni, se a dolgomra nem tudok figyelni. És én is utálok így vendégségbe menni. Gyerekként a legjobb barátnőmék voltak ilyenek, öten voltak testvérek, és akárhányszor ha átmentem, mindenki rohangált körülöttünk és mindenfélét csinált, sokszor éreztem úgy, hogy útban vagyok. Felnőttebbként meg a távolabbi rokonokkal van így, hogy amikor meglátogatjuk őket, ők is kertészkednek, főznek, mosnak, bevásárolnak, és olyankor olyan feleslegesnek érzem magam, hogy ha úgyse tud a vendégeivel foglalkozni, akkor minek hívott oda.

Na hát én ki nem állhatom ezt, anyám is az én álláspontomon van, viszont ezek az emberek, akikről írtam, meg pont az ellenkezőjét gondolják. El kell fogadni, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy te. Van, aki veled ért egyet, és van, akinek ez kényelmetlen.

2019. máj. 10. 23:45
 13/13 A kérdező kommentje:
12-es: igen, igazad van.Lehet alakinek 2óra a vacsora készítés ha viszont ott van valaki lehet 3óraába is beletelik és nem tud összpontosítani.A másik ember meg szeret közben beszélgetni, nem hátráltatja ha ott van valaki és haladni is tud mellette.
2019. máj. 11. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!