Nem tudom magam elfogadni. Milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valakit Nőnek tekintsetek?
A személyi igazolványom alapján nő vagyok, de nem tudom magam elfogadni. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen külső-belső tulajdonságok alapján tartotok valakit Nőnek?
Nyilván ez mindenkinek más, de hátha a felsoroltakból igaz lesz rám néhány.
Köszönöm a válaszokat.
Hát, nézd. Ha van legalább egy X-kromoszómád (ha csak egy van önmagában (X-konfiguráció az XX helyett) az elég kellemetlen szokott lenni, de definíciós szempontból nem kizáró tényező), és nincs egyetlen Y-kromoszómád sem, akkor részemről nő vagy (külső tulajdonság-fronton a többi ezzel általában jön magától, mert ez a felállás rendesen garantálja a nemi szervek kifejlődését, a női nemi hormonok termelését (amiből adódóan jelentkeznek a másodlagos nemi jellegek) meg effélék). Amennyiben egy emberi test valamilyen okból kifolyólag nem mutat tipikusan nőies jellegzetességeket (arányaiban szélesebb medence, gyenge (ránézésre akár hiányzó) szőrzet bizonyos testtájakon, mint a mellkas nagy része vagy az arc, kialakult mellek (méretüktől függetlenül)), nem feltétlenül fogom elsőre női testként felismerni, de amennyiben a tulajdonosa biológiai értelemben nő, természetesen nőnek fogom tekinteni.
Ami a belső tulajdonságokat illeti, ami nem hormonálisan determinált (úgy tűnik, a nőknél a fejlettebb empátia és a gondoskodásra irányuló erősebb késztetés ilyesféle okokból jellemző), azt nem merném tudományos szempontból női tulajdonságként kezelni. Amennyiben, továbbá, egy személy nem mutat nőies jellegű viselkedést ebben az értelemben, de a fenti (első bekezdés) értelemben per definitionem nőnek minősül, értelemszerűen nőnek fogom tekinteni.
(Ha van valami releváns különbség a nő és Nő között (ahogy következetesen leírod a szót), és félreértettem a kérdést, elnézésedet kérem.)
Női nemi szerv és női mell,
Fogadd el magad ahogy vagy, lehet nem te vagy a legnöiesebb de nem is kell annak lenned, ha más próbálsz lenni, mint aki vagy attól csak rosszabbul fogod érezni magad
Viselkedj ahogy jól esik, öltözz ahogy akarsz, legyél aki vagy és kész, ha kényelmetlen megfelelni a normáknak akkor ne tedd
Mellesleg az önbizalom az, ami egy nőt nővé tesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!