Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért félek másoktól függeni?

Miért félek másoktól függeni?

Figyelt kérdés

Már rájöttem, hogy azért sem szeretek lányokkal ismerkedni, mert ha esetleg elkezdünk etgymás iránt többet érezni, akkor elkezd emészteni az a gondolat, hogy mostmár egy újabb emberhez fogok tartozni, akihez igazodni kell stb...

Valamiért ez már kezd nálam elfajulni és amikor elkezdek beszélgetni valakivel az elején még tök jó, de aztán, mikor egyre jobban elmerülünk a chatelésben vagy tegyük fel beszélgetésben, akkor már inkább nem akarom az egészet, mert ez a kötődés valamilyen oknál fogva taszító számomra, holott minden ember vágyik egy kapcsolatra. Én is vágyok rá, csak ez az egész beleköp a levesembe.

2019. ápr. 1. 22:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a kötődési zavarnak elég mély gyökerei lehetnek. Milyen volt a kapcsolatod az anyukáddal az életed első néhány évében? És később?
2019. ápr. 1. 22:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Most 16 éves vagyok 1 hónap és 17. Anyukámmal úgy gondolom, mindig jó volt a kapcsolatom, bár talán sosem volt olyan igazán mély ez a kapcsolat, de Ő mindent megtesz, hogy boldog legyek és jól éljek. Mostanában viszont sokat veszekszünk, amiben a kamaszkor eléggé közrejátszik. Az édesapám viszont 7 éve meghalt, de gondolom a női kötődés itt a kulcs.
2019. ápr. 1. 22:26
 3/6 anonim ***** válasza:
42%
Senkinek nem jo amikor a másik már tul sok, vagy pl elvárja hogy irj, mert megsertodik stb es kötelező kezd lenni az egesz
2019. ápr. 2. 02:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert függeni nem is jó. Alkalmazkodni viszont kénytelen az ember bármilyen kapcsolatban.

Egyébként én is pont így érzek. És emiatt maradtam egyedül. (elmúltam 30,úgyhogy nem tinirinyálok)

2019. ápr. 2. 04:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez a kellemetlen érzés az idő előrehaladtával lehet, hogy csak fokozódni fog, ahogy majd egyre több emberben fogsz csalódni. Nem tudom, hogy a barátsággal hogyan állsz. Vannak barátaid? Amennyiben baráthoz, barátokhoz tudsz kötődni, akkor nem lehet nagyobb baj veled. Lehet, hogy csak annyi van, hogy még nem találkoztál az igazival. Szerintem, a korodat ismerve, lehet, hogy az is elég lenne, ha egyenlőre csak barátkozási szándékkal közelednél a másik nemhez, mindenféle kötöttség nélkül. Mindig csak annyit tennél bele az ismerkedéseidbe, amennyi jólesik neked, és közben figyelnéd a reakciókat. Ez, az általam most felvázolt technika, az igazi párod megtalálásához használatos, amennyiben főleg csak alkalmi kapcsolatokat keresel, ahhoz többet kell villantani, meg teperni. Aztán meg ha eltalál Ámor nyila, akkor úgyis véged lesz, mint a botnak:-).
2019. ápr. 4. 23:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Vannak olyan barátaim, akikhez mondhatni kötődök. Persze néha jobb egyedül lennem. mivel olykor-olykor mindenki idegesítő számomra, de igen , van olyan barát akihez kötődök.
2019. ápr. 20. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!