Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai fiatalok miért egyre...

A mai fiatalok miért egyre magasabbak?

Figyelt kérdés

Engem idegesít,hogy 166 cm vagyok 20 évesen és gyakorlatilag egy törpe vagyok.Pár évtizeddel ezelött teljesen átlafosnak számítottam volna.

Idős emberek társaságában egyáltalán nem érzem magam alacsonynak

Itt a gyk-n is 180+-os gyerekek sírnak,hogy alacsonynak érzik magukat.

Ja és nem vagyok lány,bár ezzel a magassággal biztos azt hittétek

2019. márc. 27. 21:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%

A táplálkozás valóban nagy szerepet játszik ebben. A második válaszoló által összehordottakkal ellentétben azonban pont az ellenkezője a valós: nem sokkal jobb, hanem sokkal rosszabb a táplálékok összezétele és minősége. Hiszen a 20-30 évvel ezelőtti, természetes körülmények között nevelt növények és állatok helyett "manapság" vegyszerrel agyonpermetezett zöldségek és gyümölcsök, illetve borzalmas körülmények és mozgás nélkül tartott, szteroidozott, hormonkezelt állati "alapanyagok" kerülnek később feldolgozásra. Mert a tetves pénz és az üzleti érdekek jóval előrébb vannak helyezve a fontossági sorrendben, mint a lakosság egészsége. Mindez nemzetközi szinten. Elvégre az élelmiszergyártás is "csak egy ipar", minél olcsóbb megoldásokból kell drágán eladható, jóízű "kajákat" - mert ezeket "élelmiszernek" már nehezen tudnám nevezni. Mindenhol a Mekdonáldszok meg a Kéefszík nyílnak. És ami a szomorú rész, hogy van rá keteslet...

Az a rengeteg hormon, vegyszer és - gyakorlatilag - "szemét", amit ezek az ételek tartalmaznak, elfogyasztást követően erősen befolyásolja az emberi szervezetet. A szteroidok és hormonok, amik például egy szarvasmarhába kerültek, az emberi hormonháztartást is befolyásolják. A rengeteg "szemét kaját" elfogyasztó fiatalok körében jóval kedveltebbek az ilyen gyorséttermek, valamint az ő köreikben sokkal ritkább a tudatos fogyasztás. Az ilyen jellegű "ipari szemetek" rendszeres fogyasztása mellett evidens, hogy jóval nőtt mind a magasság, mind a testsúly a "mai gyerekek" esetében. Viszont a túlzott növekedés mellett az immunrendszerük is drasztikusan gyengébbé vált, mint a korábbi, megfelelő táplálkozás mellett felnőtt fiataloknak.

Remélem, kielégítő választ tudtam nyújtani.

2019. márc. 27. 21:58
 12/18 A kérdező kommentje:
Én is ettem a szemét kaját,mégse nőttem meg.Akkor lehet több szemetet kellett volna ennem.Inkább lennék magasabb de kevésbé egészsées
2019. márc. 27. 22:04
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
Itt mindenki olyan szuper orvos hogy az nem igaz, mindenkit lepontoznak de senki se ír "normális" választ xd
2019. márc. 27. 22:07
 14/18 anonim válasza:
72%

Nekem azt mondta a tanárom, hogy a mai mesterséges szerek miatt pl. tüsfördő meg a műkaják, ahogy változik a világ változnak az emberek is.

Az ókorban 150 centi körül volt a férfiak átlag magassága és kb. 1-1.5 centit nőtt az átlag századonként.

2019. márc. 27. 22:22
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
10es ne mondd már, hogy egy teljes osztálynyi lány 184cm es.vagy csernobilban jártál iskolába?
2019. márc. 27. 22:52
 16/18 anonim ***** válasza:
21%
Ez a megváltozott társadalmi konvenciók és az életmódváltozás eredménye. Az elmúlt 15-20 évben kezdődött egy radikális változás a társkeresési szokások terén. Régebben - főleg a rendszerváltás előtt - nem számítottak annyira a külsőségek, de főleg amióta Mo. csatlakozott az Európai Unióhoz azóta az emberek mozgástere bővült és a világszemlélete is színesebb lett így sokkal jobban előtérbe kerültek az emberek maximalista és tökéletességre törekvő magatartása. Az aktuális média- ill. divattrendek ezt még jobban megerősítették. Egy igazi pasi nem lehet 180 alatt és legyen férfias, helyes, sikeres, vonzó személyiség stb. A nők pedig természetesen a társkeresési szelekció folyamán ezeket a konvenciókat vették figyelembe. A kevésbé jó adottságú (főleg alacsony) pasik pedig az elmúlt emberöltő alatt képtelenek voltak a génjeiket továbbadni. Tulajdonképpen egy tudat alatti "genetikai népirtás" zajlik, amely során a szép és sikeres emberek továbbörökítik a génjeiket az alacsony, nem vonzó pasik vérvonala pedig kihal. Ez a tendencia részben a nőknél is megfigyelhető, hiszen a mai kiscsajok szinte kivétel nélkül gazellatestű érzéki szépségek, de ez a szelekciós hatás azért náluk még nem annyira figyelhető meg, mint a pasiknál, hiszen nekik nagyobb mozgásterük van. A másik ok pedig az életmódváltozás: jó minőségű kaja, aktív tudatos sport, stresszmentes élet, ezek pedig a jobb módú emberek kiváltsága (főleg utóbbi). Emiatt a szépség és a gazdagság szinte mindig együtt járt kéz a kézben.
2019. márc. 27. 23:02
 17/18 anonim ***** válasza:
12%
15. Az a teljes osztály 14 fős volt, 4 lány-10 fiú felállásban. :)
2019. márc. 27. 23:36
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezt néztem ma, egy csapat középsulis lány, akkora lóbaszók voltak, és mind tanárnéninek voltak öltözve.
2019. márc. 28. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!