Miért mondják, hogy csak az idióták röhögnek a fingós vicceken?
Ezen az oldalon is több helyen olvastam már, hogy írták, a fingós, büfögős, hányós, stb. videókon, vicceken képtelenek röhögni, ugyanis ezeken max. kisgyerekek meg idióta felnőttek röhögcsélnek. De amúgy a "való életben" pont azt tapasztalom, hogy ha akár az iskolában feljön egy ilyen téma, még a tanárok is röhögnek rajtuk a diákokkal együtt. Én mondjuk ilyen helyzetekben próbálom leplezni, hogy még sincs olyan kifinomult humorom és szerintem is vicces bizonyos helyzetekben egy-egy ilyen poén, de amikor itthon nézek ilyen "Próbálj nem röhögni" videókat, egy idő után szinte sírva röhögök az ilyen dolgokon :/
Szóval a környezetemben is azt tapasztalom, hogy az emberek (beleértve diplomást, felnőtt személyeket is) nevetnek rajtuk, ezen az oldalon mégis a válaszolók nagyobb hányada azt állítja, hogy ők még csak elmosolyodni se tudnak egy ilyen "poénon" és szánalmas/proli, aki igen. Lehetséges lenne, hogy az ország egyetlen olyan városában élek, ahol az emberek 99%-a szellemi fogyatékos?
Nem láttam még nagyon felnőtt embert ezeken nevetni,úgy igazán,mert felnőtt korára az ember azért találkozik többfajta humorral,hall rengeteg viccet,beszólást,ami "megedzi" és idővel egyre fejlettebb lesz a humora mint minden más képessége.
Ezért nem értem miért röhög valaki a fingon,például,mikor az még 3 éves szint. Nem azt mondom hogy nem kell rajta nevetni,de más az amikor valaki csak megmosolyogja,vagy felnevet,mert épp vicces helyzetben böfög valaki a társaságban,meg más az amikor valaki sírva röhög egy fingtól.
Óvodás korban még érthetők ezek az úgymond "gyerek viccek" mivel nekik még minden vicc új,az ő kis értelmi szintjüknek a böfi,a puki meg a vicces félremondások a humor forrásai. Tiniként már nyilván megint más,és aztán a felnőtt korban is. Valakinél megragad egy szinten.
A próbálj meg nem röhögni videókat meg szintén nem értem,én fapofával végignézem mindet,mert általában gagyik. Van hogy megmosolygom,meg értem a viccet,de az én ingeküszöbömnek az még nagyon kevés.
Olyan dolog ez mint amikor az ember 16 évesen megnéz egy filmet,amiről azt gondolja hogy a világ legjobb filmje,és aztán a következő 10 évben megnéz még egy rakás filmet,amik jobbnál jobbak. Aztán ezeknek a fényében persze az az első film már elhalványul,átértékelődik. Úgy vagyunk a humorral is. Mivel olyan sok jó poént hallottam amiktől tényleg sírva röhögtem,ezek a kis apróságok már nem ütik meg az szintet azokhoz képest.
"mennyire fejlesztetted a humorod"
Ab ovo nem akarom oda fejleszteni a humorom, hogy a fingós viccen kacagjak. Önmagam egy darabját hazudtolnám meg az ezen való nevetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!