Sose lehetek sikeres, ha lassú vagyok?
Egy szakközépiskolában érettségiztem le, ahol a gyakorlatokat tartó tanároktól is mindig azt hallgattam, hogy nem lennék buta, csak nagyon lassan dolgozok. Versenyekre se akartak soha küldeni, még nálam sokkal rosszabb tanulókat is megkérdeztek, mennének-e az XY versenyre, csak engem nem, erre hivatkozva, hogy úgyis lassú vagyok és nem tudnám megcsinálni a feladatsort a megadott idő alatt, vagy ha ne adj' Isten továbbjutnék, a gyakorlatot..
Mondjuk érettségin be tudtam fejezni a feladatokat az írásbelin és viszonylag jól is sikerültek (4-es, ill. 5-ös érettségijeim lettek), most pedig szakmát tanulok és sokszor én fejezem be leghamarabb az írásbeli dogákat, amikor kérdésekre kell pl. válaszolgatni, nem esszéket írni (mert olyankor nagyon sokat írok mindenről, ami eszembe jut a témával kapcsolatban és az utolsók között leszek kész). De a gyakorlati órákon még mindig kicsit lassabb vagyok a többieknél, egy feladatot, amit más másfél óra megcsinál, én kb. 2,5 óráig csinálok..
Meg egyébként is észrevettem, hogy nagyon lassú a felfogásom, mondjuk nem biztos, hogy fogyatékos lennék, mert olyan feladatokat is meg tudok csinálni általában, amiket mások nem, csak ugye sokat kell gondolkodnom rajta, amíg meglesz a megoldás...Bár lehet, a többiek is képesek lennének erre, még kevesebb idő miatt is, mint én, csak lusták, én meg kitartó vagyok..
Néha a beszélgetések során is, ha mondanak valamit, kb. fél percig "visszahangzik" a fejemben, mire felfogom a lényeget..
Egy igazi selejtnek érzem magam. Ezen az oldalon is olvastam pár kérdést, amiben azt írták a kérdés kiírói, hogy amikor találtak is munkát, mindenhonnan rövidesen elbocsájtották őket erre hivatkozva, hogy lassúak. Szóval nem hiszem, hogy nekem valaha is lesz normális munkám...Sokszor úgy érzem, tök felesleges erre a képzésre is járnom, valamint jövőre egyetemre mennék, már ha egyáltalán felvesznek, de ott is tuti az elsők között hullok majd ki. Még ha esetleg le is diplomáznék, úgyis mindenhonnan felmondanának nekem még a próbaidő alatt..
Szerintetek érdemes egyáltalán egy ilyen embernek élnie, aki előre láthatóan kudarcra "kárhoztatott"? 21l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!