Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi értelme van pénzt gyűjtögetni?

Mi értelme van pénzt gyűjtögetni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem egy olyan ismerősöm van akinek 5-6 millió van a számláján, nyílván nem elég egy házra ezért várnak a csodára hátha egyszer összejön? Semmit nem vesznek még az ételen is spórolnak. Volt tartozásom amit letudtam , vettem egy autót magamnak van hol laknom és fent tudom tartani magam nem szorulok senki segítségére, nyilván nem szórom a pénzt minden baromságra de ami kell és szeretnék azt megveszem magamnak. Egy ideig én is lemondtam mindenről és csak kuporgattam a ház vásárlás miatt de mióta erről le tettem sokkal nyugodtabb az életem és nem görcsölök a pénzen. Elfogadtam a tényt ,hogy önerőből nagyon nagyon nehéz házat venni. Van félre tett pénzem (nem pár darab ezres) de ha élhetek ezzel a kijelentéssel , elkezdtem élvezni az életet. Azóta sokkal könnyebb minden és olyan élvezetekhez van szerencsém aminek a hiányát a pénz sem tudja befoltozni. Kérdem én ha hitel vagy szerencsés háttér nélkül nem jut házra az embernek miért reménykednek és miért nem élvezik inkább az élet adta lehetőségeket. Van értelme 40 éves korodig kuporgatni ,hogy legyen egy boldog 20 éved és hagyni ,hogy minden elmenjen melletted? 23/F

2019. febr. 28. 13:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Van értelme 40 éves korodig kuporgatni ,hogy legyen egy boldog 20 éved és hagyni ,hogy minden elmenjen melletted? 23/F"

Tudjuk, hogy sok 20 éves úgy gondolja, hogy az idősebbek hülyék, és csakis hülyeséget beszélnek. Halálra, betegségre nem gondolnak, és csak a mának élnek. Csak a bulik, drogok, kábszerek, ital, szex és fesztivál. Ez ám az élet.

Úgy elszállnak az évek, hogy egyik reggel mire feleszmélsz már 40 leszel, és ott állsz majd csupasz se..el.

Azután hipp-hopp nyugdíjas leszel, ha még akkor lesz ilyesmi??!

Ha meg lesz egy apró betegséged az majd elviszi az összes megtakarításodat, mert TB-re már most se reménykedjél, hogy meggyógyítanak.

Azután irány a hajléktalanság.

Most még dönthetsz, hogy melyik utat választod.

2021. jún. 4. 12:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Ez az osszeg konkretan egy tartalek. Ha valami varatlan tortenik, es a magyar allamnak nem szokasa az allampolgarait osszeszedni az ut szelerol, ebbol a penzbol egy ideig meg lehet elni. Mas orszagban ilyen aranyu megtakaritas, igaz, hogy ennel konnyebb uton, de normalis.
2021. jún. 4. 19:57
 13/15 anonim válasza:
Szegényeken segíteni
2023. aug. 27. 14:19
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A szegényeken nem lehet segíteni, mert a szegénynek az a "szakmája", hogy szegény.

Pénzt felesleges adni nekik, mivel rövid időn belül újra szegények lesznek. Eszük nincsen ezt bebizonyították azzal, hogy szegények.

Ha lenne eszük, akkor nem lennének szegények.

Észt meg nem lehet adni mindenkinek ha nincsen alapból, vagy megszerzett tudással.

2023. aug. 27. 17:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Van értelme. Mondjuk ráérsz akár 30 évesen is kezdeni félretenni.
2023. aug. 28. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!