Mindig cigánynak néznek! Mit tehetek ez ellen?
Gyerekkoromban is vertek a többiek mert mindig mondtam hogy nem vagyok az, ők meg kiabáltak hogy de! Párkeresésben is akadt emiatt gond, az egyik barátnőm apja ránézésre kitiltott a házából, úgy hogy egy szót se beszélt velem. Munkahelyre se vettek fel kitalált indokkal! Gyakran kapok megjegyzéseket is sajnos, van hogy nem köszönnek vissza nekem, nem állnak szóba velem!
Anyukám 100% féhérbőrű magyar ember! Apukám spanyol férfi és magyar nő gyereke. Ezért nem hófehér a bőröm!
Hétfőn is megkaptam az egyik munkatársamtól, hogy milyen ritka jó cigány vagyok, mert 2 diplomám van, 2 nyelven beszélek és milyen rendes vagyok, nem gondolta volna.
Azért elég rossz érzés hogy nem is vagyok az, aztán minden negatív dolgot megkapok ami őket éri! Pedig nekem is sok rendes cigány barátom van! A vicces benne, hogy a barátom akinek az apja helyi vajda, hófehér bőrű és az egyetemen megőrülnek érte a magyar csajok! Engem meg lenéztek mindig is.
Mit tudok ez ellen tenni? Mindig mondom hogy nem vagyok cigány, de nem hiszik el, nekiállnak vitatkozni. Amúgy már az se érdekelne ha az lennék, már úgy is megkaptam minden rosszat emiatt. Mostanában nem is mondok semmit, rájuk hagyom, csak tiszta igazságtalan a valóság nélküli megkülönböztetés, meg amúgy is nem értem miért kell valakit lenézni alapból ha tök értelmes, tanult?
Ha tudnák ezek az emberek hogy hány cigány és meleg ember van a tévében akikről ők nem is gondolják hogy azok aztàn istenítik őket .....
Életemben nem ért hátrány amiatt, hogy a születési helyem Miskolc. Miért kellene, hogy ez zavarjon bárkit is?
Ha apai nagyapád spanyol, akkor gondolom, a neved is spanyolos, González vagy hasonló, abból nem esik le az embereknek, miért van mediterránabb külsőd? Különben meg az ilyen primitív emberekkel, mint a barátnőd apja, nem kell foglalkozni. Gondolj bele, neked ezzel legalább lehetőséged van kiszűrni a szűk látókörű rasszistákat az ismeretségi körödből. Én se barátkoznék olyannal, mint a barátnőd apja, csak előttem nem mutatná így ki a foga fehérjét és emiatt nem jönnék rá, hogy ilyen.
Az önéletrajzodba is beleírtad, hogy félig/negyed részig spanyol vagy?
Én személy szerint imádom a latin embereket, mert nagyon szimpatikus és kedves emberek.
Már bocsánat, de a cigányoknak jellemzően hosszú, lefelé görbülő orruk van, és az arcuk a többségüknek hosszúkás, míg a latin embereknek nagyon szép kis arcuk van.
Itthon szoláriumba járnak festett platinaszőke hajjal, ergo, meg fizetnek is azért, hogy 1-2 árnyalattal barnább legyen a bőrük.
A magyar nép - őszintén megmondom - ritka rasszista és szélsőségesen konzervatív nemzet.
Még nem szóltál hozzájuk egy szót sem, de már komplett és megingathatatlan sztereotíp véleménnyel rendelkeznek rólad.
Az ingyenélő senkiházikat pénzelik, a jó helyzetűeket pedig igyekeznek minél alacsonyabb szintre redukálni.
Azért az gáz, ha azt vágják hozzád, hogy “túl jó az önéletrajzod, és lehetetlen, hogy ez igaz legyen.”
Undorodom ezektől az emberektől, és soha nem voltam büszke arra, hogy ebbe az országba születtem.
Az tény, hogy én soha, és nem is fogok ezek alapján ítélni.
Bár én csontfehér bőrű vagyok, az iskolámban meg mindig nem képesek felfogni, hogy ki vagyok, mi jellemez, és hogy valójában milyen körülmények között élek, mert ezt nyilván nem szerencsés mások orra alá dörgölni.
Egy tanárom “tévedésből” mindig kérdezgeti, hogy “melyik TURKÁLÓBAN vettem ezeket a gyönyörű ruháimat?”
Nem akarom elkeseríteni, de én egy baseball sapkát veszek 20 rongyért és soha nem szorultam rá az apám vállalkozó fizetése miatt, hogy tetves, szemétbe való ruhák között turkáljak...
Sajnos a magyar mentalitásban benne van, hogy “majd mi megmondjuk, ki vagy”.
Aki sikeres, arra rettentően irigyek, aki sikeres akar lenni, és keményen dolgozik, ahhoz napi szinten vágják hozzã, hogy “úgy sem fog összejönni”.
Aki kreol bőrű, az nekik “cigány”, aki fekete, az “éhező etióp”, aki hófehér bőrű, az “biztos vérszegény és rosszul táplálkozik”.
Szóval: szerintem bármelyik európai országban toleránsabbak az emberek.
Amúgy van spanyol állampolgárságod, vagy van belőle nyelvvizsgád?
Mert azzal talán vállalhatnál munkát ott is, és nem mellesleg sokkal jobban járnál. Nem csak az anyagiakat tekintve, de normális, nyitott és civilizált emberek között élnél.
Én mármit megadnék ezért.
Ne foglalkozz vele... gondolom ilyen szőke svàb beütésű brűnholdaképűek mondják ezt.. elmondom neked mi barnább bőrárnyalattal rendelkezőek előbb itt voltunk/ Árpád kori honfoglalók szinte sötét bőrüek voltak/ mint ezek a germán kinézetű egyedek/ ezeket többségében a török idők után kezdték " betelepíteni" úgyhogy ezek idegenebbek bárkinél is
A sváboknak néha megüzenem: húzzatok vissza kis német hazátokba / Wüttenbergbe és a többibe/ és ne itt itéljétek meg a kun származású barna bőrü hazafiakat !
Ezt tartsd szem előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!