Figyelmetlenségből - egy szám elírásával - egy idegen mobilkártyáját töltöttem fel (pénzzel). Ti mit tennétek?
A szolgáltató megadta a férfi nevét, és elárulta a telefonszámot is, mert nem tudtam, mit ütöttem el.
Sokszor hívtam, de kinyomja a tel.-t. Ennyire tisztességtelen a magyar?
Miért beszélne egy idegennel? Nem köteles, sz ő döntése kíván e veled beszélni.
Mégis mit vársz? Hogy legjobb barátok lesztek, aztán visszaadja a pénzt? :"D
Nem mindenki veszi fel a telefont, ha ismeretlen a szám.
A férfi helyében pipa lennék, hogy a szolgáltató kiadta a személyes adataimat.
Mit vársz egyébként tőle? Hogy elutalja neked a feltöltés árát? Vagy feltölti a te telefonodat?
Többször rákérdez a telefonszámra a feltöltéskor a rendszer. Nem véletlenül. Ha a szolgáltató mem tud neked segíteni, vagyis áttenni a te kártyádra az összeget, akkor ezt vedd tanulópénznek.
Esetleg küldhetsz a pasinak egy sms-t, hogy ez történt, de ne sértődj meg, ha nem látod viszont a pénzedet. Nem feltétlenül tisztességtelen az illető, ha így lesz. Ha épp nem szánt most pénzt feltöltésre, nem biztos, hogy a kedvedért megváltoztatja a döntését.
"Mit vársz egyébként tőle? Hogy elutalja neked a feltöltés árát? Vagy feltölti a te telefonodat?"
Igen. Én pl. ezt tettem egyszer, amikor egy idős hölgy felhívott, hogy azt az 5 ezer forintot tévedésből ő töltötte a telefonomra.
Miért, NEM EZ A TERMÉSZETES?
Ledöbbenek a válaszokon, ennyi lelketlen szemét ember van? A bőr nem sül le a képetekről?
Lelketlen szemét?
Kedves felháborodott válaszoló, több ismerősömnek van egy olyan telefonja, amit nagyon ritkán használ. Évente a minimum összeggel töltik fel. Azt is csak azért, mert annyit kötelező rátölteni, hogy meg ne szűnjön a számuk. Ha egy ilyen telefonra valaki feltölt akármennyi pénzt, ne haragudj, de teljesen haszontalan annak, aki kapta a feltöltést.
Ha az én telefonomat töltené fel valaki, akkor felajánlanám, hogy amikor tölteném az enyémet, akkor feltöltöm az övét. De most azonnal nem tudnám visszautalni, mivel nagyon meg kell gondolnom, hogy mikor mennyit költök. Talán nehéz elhinni, de nem mindenkinek van a zsebében felesleges 5000 Ft-ja, amit mások figyelmetlenségére költhet. Negyedévente töltöm fel ennyivel a telefonomat. Csak, hogy érthető legyen, hogy miért nem egyértelmű hogy valaki azonnal sietve utalná vissza a pénzt.
Itt nem arról van szó, hogy talált egy pénztárcát és visszaadja-e azonnal, mert az egyértelmű.
A másik dolog, hogy az ügyintéző hölgy jogtalanul személyes adatokat. Ez igencsak törvénysértő.
"Itt nem arról van szó, hogy talált egy pénztárcát és visszaadja-e azonnal, mert az egyértelmű."
De igen, UGYANAZ a kategória. Nagyon érdekes, hogy ez itt mindenkinek belefér, elfajzott egy világban élünk sajnos.
"Ennyire tisztességtelen a magyar?"
Hát más országban tényleg nem nagyon hallottam olyat, hogy csak úgy kiadják mások személyes adatait egy ilyen sztorira, ami simán lehetett volna kitalált is, de azért nem általánosítanék egy egész népre. (Bírom ezt a magyarozást egyébként. Te talán nem magyar vagy?)
Velem is előfordult, hogy elnéztem és másvalakinek töltöttem fel, de elkönyveltem tanulópénznek, legközelebb odafigyelek.
A kérdező vagyok:
Igen, tisztességtelen embernek tartom. Sőt! (Inkább nem írom le.)Évente egyszer (!) töltöm fel a mobilom, hogy ne szűnjön meg a számom érvényessége. Kolléganőm nemrégen hasonlóan járt: 10.000, Ft-tal töltötte fel szintén egy szám elírásával a telefonját, s bizony a fiatalember visszatöltötte a kolléganőm mobiljára.
Az egyik válaszolónak: Igaza van, pontosan az az eset, amikor pénzt talál az ember. Tisztességes ember beviszi a rendőrségre (ha nem tudja, kié).
Látszik, hogy sunyi, jellemtelen, becstelen alak lehet, mert 11 különböző telefonszámról hívtuk fel eddig (kollégák, barátok, rokonok), s kinyomja.
Nem gondolom, hogy akkora összeg manapság egy mobiltöltés, amit nem tud valaki visszatölteni. Én biztosan így tennék, hisz' nem az enyém! Nem tudnék nyugodtam aludni, ha nem így tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!