Mi a véleményetek az ASMR-ről? Hallottatok róla? Kedvelitek? Vagy nagyon furcsa?
A legnépszerűbb és legnézettebb magyar ASMR youtube csatorna:
https://www.youtube.com/watch?v=FVdSheRXeag
https://www.youtube.com/watch?v=P9HFLBWH6Sc
Én is imádom, lefekvésnél mindig ilyeneket hallgatok, hogy könnyebben elaludjak.
Néha tanulás közben is bekapcsolok ASMR-videókat, mert segítenek a koncentrálásban. 21l
Köszi:)
Van kedvencetek?
Nagyon fájó volt sajnos ezt a rengeteg negatív, már-már gyűlölködő kommentet olvasnom.
Nem értem, miért kell gyűlölni valamit, amit az ember nem ért. Az én életemben teljes fordulópontot jelentett a műfajra való rátalálás.
Nagyon komoly szorongásos problémákkal, illetve pánikbetegséggel küzdöm. Ha érzem, hogy egy pánikroham erős, elindítok egy ASMR videót, és néhány percen belül jelentősen megnyugszom, mintha bevettem volna egy nyugtatót.
És inkább szerintem egy videót nézzek meg, minthogy gyógyszerhez nyúljak.
Persze, ettől függetlenül nekem is van, ami már sok. Például a fülnyalogatós fajtától feláll a szőr a hátamon, de van, akinek az is tetszik. Én nekem eléggé vegyes, a tapping, whispering, scratching videókat szeretem, valamint a teljesen egyediket, kreatívokat, amiket mondjuk ASMR zeitgeist vagy Miracle Forest csinál. Az eating ASMR is hatalmas kedvencem, SAS-ASMR, Jane ASMR, Zach Choi ASMR stb., imádom mindet.
Egyébként mindenféle minősítés nélkül.
Ahhoz, hogy valaki ezt az érzést, amit az ASMR kivált, átélje, valóban egy különleges biológiai folyamat szükséges, de ezen felül nagyon fontos a kifinomult auditív és vizuális képesség is.
Legjobb barátnőmmel nagyon hasonló lelkületűek vagyunk, de ő a falra mászik az ASMR-tól, a hideg is kirázza tőle.
Tehát csak azért fáj ez az egész, mert az emberek többsége egy olyan dolgot szid és minősít le, ami emberek százezreinek jelent hatalmas segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!