Tényleg rengeteg ember van, aki mindent megtenne a pénzért és a gazdagságért vagy aki ezt az értékrendet vallja az előbb utóbb megkapja ezt és csak én vagyok olyan lúzer, hogy nem jön össze?
Már egészen kis koromban magamévá tettem a mondást, hogy ha egy generáció alatt meg akarsz gazdagodni (és nem vagy kivételesen tehetséges valamiben), akkor gerinctelennek kell lenned és nem válogatnod az eszközökben.
Ez elméletben jól hangzik, de valójában aki így él az a börtönben végzi, nem a pénzesek között. Bárki kivillanthat egy buliban egy köteg pénzt, bérelhet egy Ferrarit és játszhatja a gazdagot, attól még nem lesz az.
Tényleg bármit megtennék a pénzért. Bizonyos keretek között, hogy élvezni is tudjam. Nem mehetek úgy oda emberekhez, hogy "Szia, kirabolnék egy bankot." mert a megfelelő emberek csak feláldozhatónak használnának.
Nem lehetek úgy sem oda, hogy "Szia, szívesen lennék stróman", mert hülyére vennének. Magasabb körökben kell lenni, hogy tartósan élvezni tudd a pénzt.
Én azt vallom, az ember éljen vagyonban, gazdagságban és 40 fölött meg már úgysincs értelme semminek. Jöhet a kaszás. De addig azért élvezzük ki, amit lehet. Az élet semmit sem ér, ha csak dolgozik az ember, hogy élete alkonyára legyen lakása meg valami kis pénze, de olyan áron, hogy sosem élt.
Az meg megint nem, ha minden aprópénzt felél és élete csúcspontja, hogy hónapról-hónapra él és kényszeresen függ a munkájától, mert minden fizetését feléli, hogy átvészelje a nyomorúságos életet és legalább a fapados repülőjárattal telik közeli utazásokra, néha beülhet kajálni valahova és ennyi az élet, így múlik el.
Nézd, Getty is azt mondta, hogy meggazdagodni minden majom képes, de gazdagnak lenni az már egészen más. ;)))
Viccet félretéve - Én nagyon keményen dolgozok azért hogy jól éljek, és nem gondolom azt, hogy az anyagi helyzetem másokat tönkretett volna. Úgyhogy óriási tévedésben élsz ha ezzel kábított magad, hogy meggazdagodni csak és kizárólag az ördög útján lehet. Mert nem!
Nem biztos hogy ez annyira helyes, mint amennyire népszerű. Jó ha van pénz de MINDENT megtenni a gazdagságért ostoba dolog. A legjobb dolgok ingyen vannak. Nem vehetsz igaz szerelmet de lehet sok pénzed, lehet valaki ezért kezd veled és elhiszed neki, hogy mennyire szeret. Szeret? Nem. Azt szereti amid van mert amúgy szóba sem állt volna veled. Szoktam venni lottót én is de nem azért hogy majd én leszek a király ha nyerek, ahogy ismerem magam teljesen más dolgokra költenék. Alapítványokat hoznék létre és az építőipar technológiai oldalának fejlesztésébe fektetnék, hogy egyszer olcsóbbak legyenek a házak.
Ez az értékrend arra alkalmas csak hogy felületes életet élj, hogy néha egy egy pillatra boldog legyél. Ha egyre csak növekszik a tulajdonod, egyre növekszik a félelmed is. Nem azt mondom, hogy félelemben fogsz élni, de ahogy olyan szituációba csöppensz, hogy bármikor elveszíthetsz mindent, rettenetesen fogod magad érezni. Ha mindenki erre törekedne, a nagy gazdagság álomképének elérésére, nem lenne a világon egy gazdag ember sem.
Te pedig nem vagy lúzer mert simán lehetsz sikeres abban amit szeretsz csinálni, de ha semmit sem szeretsz mert nem vagy gazdag, akkor sikeres sem leszel.
Nem gondolom hogy rengeteg lenne, én akiket ismerek az átlagos emberek közül, az azt vallja, hogy a pénz nem boldogít (többek között néhány előttem hozzászóló is). Szerintem ez egy hatalmas hazugság, vagy legalábbis tévedés, de ezt később kifejtem.
Először is nem árt, ha tisztázol néhány dolgot: mi is az a gazdagság, mi is az a 'gerinctelenség'? Nagyon relativ gazdagnak lenni, lehet ez közhely, de tényleg így van. Egy USA átlagfizetéssel itthon már nagyon szépen meg lehet élni, de még egy osztrákkal is, nem kell ahhoz kontinenst váltani.
Nem felvágni akarok, csak tényeket közlök: egy felsőbb osztálybeli családból származom. Ezt viszont nagyon kevesen látták és látják, mivel nincs méregdrága ékszerem vagy telefonom, nem a látszatra megyek. 3-as BMW-vel járunk, nagy házunk van, de ez szerintem még nem nevezhető gazdagságnak.
Csak egy példa: egy osztálytársam menőzött hogy neki milyen faxa MacBookja van, nekem meg csak egy occso Lenovora telik, röhögött. Más kérdés, hogy amíg az övé kb. 300, az én gépem 600k és millió dologra használható.
Rengeteg gazdag van, akit te sem látsz hogy az lenne. Nem Jaguarral jár, nem LV ruhákban jár, nem Peaches and Creambe jár minden péntek este kokót szívni stb...
Cserébe viszont megengedhetik maguknak és mondjuk a gyerekeiknek a drága taníttatást, egyetemi díjakat, stb... Megengedhetik maguknak az egészséges ételeket, profi orvosi ellátásokat, külföldi utazásokat és hihetetlen mennyiségű élményt, némi pihenést.
Nem köntörfalazok, nálam 4 millió volt csak az angliai nyelviskola díja, ahova jártam. Egyetem szintén ennyi, kb. évente (albérlet, tandíj, stb...).
Kezdettől fogva rakás könyvet kaptam, amit olvashattam és amiből tanulhattam; mindig volt egy jó számítógépem, amin információkhoz juthattam (nem 'gaming' meg ilyenek).
Mindezek miatt rengeteg tudáshoz jutottam hozzá, már tizenéves koromban. Emlékszem, 13 évesen tudtam hogy bróker vagy vállalkozó szeretnék lenni. Jelenleg (20 évesen) tőzsdén kereskedem, saját autóm van, én keresem meg magamra a pénzt, miközben MSc diplomáért küzdök :D
Az igazi investment viszont az, amit a magadba teszel, ez jelenti a gazdagság alapját (szerintem). Ezt örökítheted, ezzel kereshetsz magadnak pénzt. Akár vállalkozol, akár valami nagyon sokat vagy keveset fizető munkát dolgozol, a tudásod lesz az egyetlen, ami előrevihet. Ugyanezt továbbadhatod a gyerekeidnek, taníttathatod őket es igy tovább, igy tovább, pár generáció és az egyik legbefolyásosabb család lehet. :)
Az hogy mit mutatsz kifelé, az bármi lehet. A legtöbb gazdag ember viszont tapasztalataim alapján becsületes ember, aki rengeteget tanult, dolgozott a vagyonáért. Illegálisan, vagy mindenkit félrelökve nem lehet az ember gazdag, egy idő után vagy legyőzik, vagy belefárad, belerokkan. Persze vannak kiskapuk, ezeket nagy előny lehet kihasználni. A gerinctelenség ettől viszont még messze van. Mindig vannak az embernek ellenfelei, akiket néha le is kell nyomnia. De ez nem azt jelenti, hogy tönkre is kell tennie teljesen.
A strómanokat figyeld meg, nem tudják kiélvezni a vagyonukat. Az újgazdagok sem. Az ex-gengszterek sem. Lehet hogy évtizedeken át gazdagok, ilyenekből van is egy rakás, de az nem sokat jelent ha körözi az embert az interpol, vagy utálja mindenki és meglincselnék, netán egy kormányváltás vagy valami nemzetközi vizsgálat miatt lecsukják a francba.
Remélem segíthettem, ezek a személyes tapasztalataim, lehet valamiben nincs igazam általánosságban, de én így láttam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!