Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gond lehet a személyiségemmel,...

Gond lehet a személyiségemmel, ha huszonévesen is csak számítógépezés köré épül az életem?

Figyelt kérdés

Bizonyára függő lehetek, mert az átlagnál többet áldozok rá, repülnek a százezrek ha valamin változtatni akarok.

21 éves koromig ugyanolyan életem volt, mint sok mostani fiatal felnőttnek, utána rákaptam a játékokra és az a mögött rejlő anyagiak vonzatára.

Más szórakozni ment, én bújtam a teszteket, összeállításokat egy következő setup-ra.

A baráti kör kicsi, és szintén "szakmabeli" mindenki többé kevésbé, nálunk a kimozdulás a valóságba pár sör és játékgép vagy épp szimulátorozás, és az idő alatt is nagyobb hangsúly van a hardvereken.

Nem zárkózom el egy kapcsolattól, de viszonylag hiába a jó külső ha a létezésemet sem tudják.

Sajnos már egy ideje a család is nyomást gyakorol rám emiatt, hogy 26 évesen nem ez a helyes életvitel, és esetleg problémák lehetnek a háttérben ami miatt ilyen vagyok.

Anyagiakkal nincs gond mert szerencsére magam finanszírozom a dolgokat, a jövőt illetően pedig nincs különösebb elképzelésem, ezért nem is költöztem el otthonról, mert így is a nagyobbik szoba az enyém, annak meg nem sok értelmét látom hogy vegyek egy lakást és ugyanazt csináljam az üres lakásban mint most hogy csak játszok.

2019. jan. 27. 23:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Segítő szándékkal írom ezt a kommentet.

Igaz az a mondás, hogy mindenkinek saját maga kell megtalálja az értelmet az életében.

Ha én ezt szubjektívan ítélem meg, akkor ez sokminden más lehet, de a számítógép és az azokon lévő játékok egyáltalán nem lehetnek az ember életének értelme.

Régen évekig én is képes voltam csak a számítógépemmel játszani bőven az emberi kapcsolataim és a tanulmányaim rovására is. Aztán ahogy telt az idő mindenki "haladt elfelé mellettem".

A játékos baráti köröm maradt meg, illetve éppen amiatt nem buktam meg, mert órán azért figyeltem, de otthon nem tanultam semmit.

WoW-oztam nagyon sokat, csak az egyik karakteremen volt 1 év játékidő (aki nem érti annak leírom, hogy 1 év játékidő nem azt jelenti, hogy 1 éve regisztráltam az adott játékba, hanem összesen 1 évet ültem a képernyő előtt csak amiatt az egyetlen karakter miatt, és azon kívül még volt néhány)

Plusz LoL-oztam is még mellette.

Elkezdtem rájönni, hogy amit abban a játékban érek el azt sehol az ég-világon nem tudom beváltani a való életben semmire. (jó el tudok adni egy accountot amivel szenvedtem 7-8 évig pl. 50-100 ezer forintért, de a hülye is látja elsőre is, hogy nevetséges ez az összeg ekkora befektetésért)

Se emberi kapcsolatokra, se egy nagyszerű élményre/emlékre barátokkal, se tudásra.. tényleg semmi kézzel fogható építőjellegű dologra.

Elkezdtek bennem előjönni olyan logikus és reális gondolatok játék közben, hogy teljesen felesleges játszanom, hisz lehetek a legjobb a játékban, vagy tehetek le bármit az asztalra, egy játék úgysem tart örökké, pár év és úgyis megszűnik, kihal az adott szerver stb... Utána az abba fektetett energia, pénz, idő mind-mind megy a levesbe és nézhetek magam elé.

A pillanatnyi öröm érzése és a virtuális ismerősök elismerése egy sikerélmény esetén pedig nem ér ennyit, hogy a valódi életem stagnáljon, rosszabb esetben zuhanjon visszafelé.

Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok 99%-ban végleg elvették a kedvem mindenféle játéktól. Egyszerűen amikor megnyitok egy játékot, elkap a bűntudat, hogy ehelyett csinálhatnék az életemre nézve építőjellegű dolgot is.

Pl. elkezdek edzeni valamire ---> jobb külső, határozottabb megjelenés ---> könnyebb ismerkedés, könnyebb csajozás

vagy elkezdek nézni egy ismeretterjesztő videót egy adott témáról ami érdekel ---> új téma amit felvehetetk a barátaimnak és lesz miről beszélgetni /vagy/ elkezdek kutakodni mégjobban azon a területen és elkezdek vele foglalkozni munkaszerüen

nagyon sokminden más hasznos dolgot lehet a játék helyett csinálni

Persze egyszer-egyszer előfordul 1-2 nap, amikor tényleg nem tudok csinálni semmi értelmeset, és nosztalgiából leülök egy régi játék elé. De mikor a maradék kedvem is elszáll nyomok egy alt+f4-et és egy ideig megint nem játszok semmivel.

Hidd el, pár év mulva mikor már még idősebb leszel és rájössz, hogy tényleg felesleges energia és időpocséklás ez az egész, akkor fogod legjobban bánni.

DE

Ha tényleg ebben találod az értelmét a dolgaidnak, akkor egy teljesen pozitív jövőkép is állhat előtted ebből a szempontból!!

Ha ennyire érdekel a számítógép, a játékok stb... és szereted is a működésüket elemezni, akkor megtanulhatsz programozni (ha még nem tudsz), neadjisten egy egyetemre ha jelentkezel és elvégzel egy bármilyen info szakot, garantált munkahelyed lesz ebben a világban nem is rossz fizetéssel. Az infosoké a jövő.

2019. jan. 28. 00:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi a végzettséged kérdező? Dolgozol?
2019. jan. 28. 01:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Dolgozom persze, máskülönben nem foglalkoznék komolyabban hardverekkel, százezres tételekben nézve.
2019. jan. 28. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!