Egyetem szempontjából Eger vagy Miskolc a jobb választás?
Anglisztika szakról lenne szó és kollégiumos lennék.
Az egyetlen érvem jelenleg Miskolc mellett van, hogy oda egy fokkal egyszerűbb a közlekedés (nem kell átszállni).
Voltam Egerben nyíltnapon, de fogalmam sincs, hogy mit kellett volna éreznem/figyelnem, nem nagyon tudom, hogy miben lenne más a miskolci suli.
Anya például azért van Miskolc ellen, mert az gettó, illetve mindenki csak azt mondogatja, hogy Eger mennyivel szebb város meg biztonságosabb. A ponthatár mindkét helyen korrekt, tehát az nem döntő érv.
Vannak szar helyek Miskolcon, de az Egyetemváros pont nem az. Amúgy szerintem az egyik legszebb campus Magyarországon.
A képzésről nem tudok nyilatkozni, én gépész karon voltam Miskolcon.
Mindkét várost ismerem és szeretem, bár az egyetemeiket nem (az egrire jártam, de az 20 éve volt, nem tudom, milyen most). Anyukádnak nem a bulvárhírekből kellene tájékozódnia... Egernek a történelmi belvárosa nagyon szép, viszont nem túl nagy; sokan úgy képzelik, annyiból áll az egész város, de nagy része Egernek is lakótelep meg hasonlók. A váron meg a belvároson kívül még a Szépasszonyvölgy az, ahol érdemes kószálni, ennyi.
Miskolc annyival több lehetőséget nyújt, amennyivel nagyobb város. Ez az egységes történelmi belváros, ami Egerben van, sajnos nincs meg, de rengeteg helyen lehet lógni a haverokkal, Lillafüreden, Tapolcán, a Kis-Avas borozóiban, illetve az utóbbi időben elég sok színvonalas belvárosi kiülőhely is van.
Összességében a képzési színvonal mellett azt kell még figyelembe venned, hogy milyen környezetben lévő egyetemet szeretnél. Egerben az egyetem szerves része a városnak, kinézel és az utca forgalmát látod, kilépve a belvárosban találod magad; ellenben ha különböző épületekben vannak előadásaid, akkor úgy szervezd, hogy átérj, mert ezek a város különböző pontjain vannak. A kolesz is lehet messze, amelyiket én ismerem, az a város szélén volt eléggé. Miskolcon ezzel szemben egy külön városrész az Egyetemváros, egy hatalmas park közepén, talán az ország egyetlen rendes campusa, ahol nem ezerfelé vannak szétszórva a városban az épületek, hanem minden egy helyen. Innen be kell menni a városba, ha pezsgésre vágysz, de van buszjárata. A kollégiumból az Unihotel elég színvonalas, a másik elmegy (csoportoknak béreltem ott szállást nyáron, onnan tudom).
Ha úgyis koleszos leszel, nem bejárós, akkor a közlekedést ne vedd annyira figyelembe.
Most hol laksz amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!