Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják már egy 35 éves...

Miért mondják már egy 35 éves nőre, hogy idős a gyerekvállaláshoz, mikor mondjuk valaki lehet, hogy 24 éves koráig tanul mondjuk?

Figyelt kérdés

Én mégegyszer nem mennék el egyetemre...

Most jön ki, hogy mennyire rövid is az élet... Gyerekként én is mondtam, hogy nem jó, ha valaki 40 évesen gyereket vállal, de logikus, ha nem akar a semmire szülni.

2019. jan. 21. 15:35
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Ezt inkább biológiai értelemben értik.

Nem tudom pontosan milyen idős kortól lesz kokcázatosabb a gyerekvállalás de szerintem 40 felé már az.

2019. jan. 21. 15:44
 2/10 anonim ***** válasza:
40 felett kockázatos a gyerekvállalás, akkor több szűrésre is kell menni.
2019. jan. 21. 15:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Tudom, de most mégis mikor, de egyébként a 20 évest ugyanígy megszólják, hogy gyerek még. Most nem mindenki olyan szerencsés, hogy 26-30 éves korában tud gyereket vállani. Mert erre tényleg csak pár év van.
2019. jan. 21. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem idős. Azt se lehet tudni hogy onnantól tervezi, vagy nem sikerül esetleg 5-6 éve teherbe esnie. Jó lenne tudni a külónbséget.
2019. jan. 21. 16:02
 5/10 anonim ***** válasza:
35 fölött már oda kell figyelni a baba egészségére. Meg azért nem elhanyagolható, hogy hány éves lesz, mire a gyermek felnő, sőt, még a unokák is.. meg sem éri..
2019. jan. 21. 17:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert egy 35 éves nő bizony nem 25 már, és idős első gyerekhez. Lassan ott tartunk, hogy azért adjuk át a helyet a tömegközlekedésen az 55-60 éves nőnek mert terhes....
2019. jan. 23. 07:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Én lassan 25 leszek, itthon lakom, most végzem az egyetemen. Amit úgy erőltettek rám. Kisgyerekként, meg szarként kezelve, mire vállajak gyereket? Barátok se lehetett nagyon...
2019. jan. 23. 07:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért mondják mert így van. Viszont.

Mindenhol így van, ha a nő akar felsőfokú tanulmányokat végezni akkor nehezen lesz gyereke 30 előtt. Ha nincs már egy megbízható párod 25 évesen, akkor kitolódik. Ha éppen most ismered meg, összeköltözés, lakás, stb 5 év simán elmegy. Szóval inkább kinek-hogy jön össsze. Hülyeség valakit ezért degradálni, mert később szül. Nem lehet siettetni. Ha nincs kivel, akkor nincs kivel.

2019. jan. 24. 19:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Manapság maga a párválasztás nem olyan egyszerű, nem ritkák a 30 felett szülő nők, de tény, hogy több veszélye van egy olyan kései terhességnek és ennek biológiai okai vannak. Ha belegondolsz, hogy egy nő átlagban legkésőbb 15 évesen válik biológiailag alkalmassá egy gyermek kihordására, és hogy 45-50 között már megjelenik a változókor, akkor a húszas éveid alsó felében már középidőben vagy, így 35 évesen már jócskán csak ketyeg a nő biológiai ideje, mert nem csak a kockázatok növekedéséről van szó, de a teherbeesés is nehezebb.

Szerintem ne bánd, hogy továbbtanultál, gondolj bele, hogy ha nem tanultál volna, akkor se valószínűbb, hogy találtál volna párt. Kereseted lehet, hamarabb lett volna, mert hamarabb elhelyezkedsz (no de hol, egy érettségivel?), de akkor meg felvállalod azt a kockázatot, hogy egész életedben minimálbérért/pénztárosként gürizhetsz (akkor sem biztos, hogy 30 éves korod előtt megleled a nagy Ő-t), így meg lesz egy olyan állásod, amit (gondolom) szeretsz, amit már senki sem veheti el tőled.

De én azt nem értem, hogy ha most még csak 25 vagy, akkor miért 35 évesen szülnél.

2019. jan. 24. 19:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Mert még itthon vagyok anyuci kicsi lányaként, se ház, se semmi. Magam is gyerek vagyok.
2019. jan. 24. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!