Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az ilyen emberek mégis hogyan...

Az ilyen emberek mégis hogyan akarnak munkát kapni?

Figyelt kérdés

Benne vagyok néhány álláskeresős csoportban fb-on. Elég sűrűn látok olyat, hogy valaki feltesz egy álláshirdetést. A hirdetésben részletesen, korrekten le van írva minden fontos infó, beleértve azt is, hogy hol kell jelentkezni (telefonszám, a cég címe, vagy e-mail cím van megadva).

Viszont ennek ellenére mindig van pár "okos" ember, aki kommentbe odafirkantja, hogy "Érdekel", és mellé a SAJÁT telefonszámát! Az ilyenek mégis mit gondolnak? Hogy majd a hirdető fogja hívogatni őket, hogy "helló, láttam hogy érdekel, akarsz jönni dolgozni?"

Vagy a másik, ami elő szokott fordulni, az "Érdekel, kérek infót privátban".

Egyszerűen nem értem, hogy ilyen emberek, akik nem tudnak értelmezni egy pár soros szöveget, ahol világosan le van írva, hogy hol kell jelentkezni, azok mégis hogyan akarnak munkát kapni? Milyen munkára alkalmasak?

Ha valaki tud erre értelmes választ adni, hogy miért ilyen nehéz ez, annak elismerésem, mert én erre eddig nem jöttem rá sajnos.

2019. jan. 16. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%

De azért nyugtass meg hogy nem valami specializált, komoly szakmai végzettséget megkövetelő munka kereső csoportban van ez.

Gondolom árufeltöltő, takarító, portás, biztonsági őr, raktáros, vasúti munkás, stb helyekre kereshetnek embereket ezekben a csoportokban, nem? Tehát nem valami minimum MSc végzettségű laboráns munkatárs kereső csoport ez.

Amúgy ezen mindig elborzadok, hogy ha nyitnék egy boltot, vagy lenne egy X méretű szántóföldem, akkor ott nem is technikai kihívások lennének a legnehezebbek, hanem az értelmes, közös munkára alkalmas munkaerő felvétele és megtartása.

A legtöbb raktáros meg árufeltöltő, aki teljes idős állásban csinálja (nem diák), az általában borzalmasan nehezen képes felfogni utasításokat, szó szerint be kell törni, és onnantól már évekig nincs baj vele. Mondhatni idő, amig beprogramozod a droidodat.

Napszámosokkal még inkább ez a helyzet, egyszer dolgoztam egy hetet diákmunkásként kukorica betakarításon és zsákoláson, hát valami eszméletlen mélységekben mozognak azok akiknek ez az életük...

2019. jan. 16. 14:46
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem, semmi speciális, ezek a megyei és városi szintű álláskereső csoportokban fordulnak elő :D

Egyébként eléggé elszomorító, hogy tényleg kb diplomásnak kellene lennie valakinek ahhoz, hogy egy ilyen egyszerű szöveget értelmezni tudjon?

Szerintem ha egy felsős általános iskolásnak felolvasnád a szöveget, és feltennéd a kérdést, hogy "Na hogyan jelentkeznél erre?" kisujjból rávágná.

Felnőtt emberek pedig ilyen értetlenek.

Amit még bírok, amikor van valami kikötés is a hirdetésben pl. legegyszerűbb példa: pizzafutárt keresnek saját autóval. Erre beírja: "Nincs autóm, de jogsim van, szeretnék jelentkezni."

Nem akarok semmiképp sem politikát keverni ebbe a kérdésbe, de egy jó barátom szavajárása jut eszembe: "És az ilyen embereknek még szavazati joguk is van..."

2019. jan. 16. 17:05
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
#10: Te is benne vagy a Nyíregyházi Állások csoportban? Szuper "hely" :D Sok értelmes ember oda se ír. Nekem szerencsére már van munkám, de korábban gyakran nézegettem a csoportot. Sok haszna nem volt. (1-es voltam)
2019. jan. 16. 18:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Becslések szerint Magyarországon minden 4. ember funkcionális analfabéta. Na ezek után ne csodálkozzunk az ilyen dolgokon. Egyszerűen tele van hülyével az ország:D
2019. jan. 16. 23:09
 15/15 anonim válasza:
Azt is kiröhögik aki "normálisan" próbál jelentkezni pláne ha leír egy "kisregényt" .
okt. 30. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!