Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka, hogy sok 30-40 év...

Mi az oka, hogy sok 30-40 év közötti (lassan középkorba lépő) úgy él, mint egy 20 éves?

Figyelt kérdés
Sem tervek, sem életcél, bulitól buliig létezik, pia, cigi, divatos ruhák, telefon és ennyi. Én, mire 40 éves leszek, nagyon remélem, hogy nem anyám nyakán fogok élősködni, lesz családom, gyerekem, egyáltalán, lesznek céljaim, eljutok A-ból B-be. Nekem személy szerint rengeteg ismerősöm van, akik csak úgy vannak, kapcsolatok jönnek-mennek (már akinek...), egyik szombattól a másikig él, anyu otthon főz, mos. Ez ma a trend? Szerintem inkább szégyen és nyilván a szülők hibája is, akik életképtelen felnőtteket neveltek. A szórakozóhelyek is tömve vannak ilyen félig alkesz öregekkel, a nőkről már nem is beszélve. Mi változott?

2019. jan. 14. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
45%

Aki nem a felsőoktatás felé vette az irányt annak idején, az gyakran félre siklott. Mi ebben a meglepő? Vagy haladunk a korral, fejlődünk, képezzük magunkat vagy lemaradunk és marginalizálódunk.

Nyilván értelmes ember erre a világra gyereket nem szül, mert van felelősségérzete önmaga és a megszületendő gyereke iránt is. Ezt tehát ne keverjük ide.

Célja annak van, aki érdemesnek találja azt kitűzni.

2019. jan. 14. 13:22
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

A fogyasztói társadalom ilyen szinten elkényelmesít... Elköltözni nem tudnak (ingatlanárak az egekben), otthon lakni kényelmes, mindent megcsinálnak, neki csak dolgoznia, meg buliznia kell...

A szingliség is egyfajta divat lett, meg a nagy igények a "nem akarok megváltozni senki kedvéért, inkább szingli leszek de egyéjszakások beleférnek", "nem kell gyerek, le kell mondani a kényelemről, utazásokról, bulikról", "fel kell adnom életstílusomat, azt nem akarom".

2019. jan. 14. 13:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Értelmes ember nem szül gyereket?? Ezt kifejtenéd? Vagy te is ilyen depressziós, magányos ember vagy, akinek nem jött össze semmi?
2019. jan. 14. 13:26
 4/8 anonim ***** válasza:
43%
Ez nem trend, az ilyen embereket félrenevelték a szüleik.
2019. jan. 14. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

Ma sok ember "elfelejt" felnőni, és nem akar felelősséget vállalni semmiért se. (Lehet lepontozni kedves magatokat megszólítva érző emberek, hajrá!)

Nem tudom olvastátok-e a Szép új világot vagy a Fahrenheit 451-et, de mindkét könyv kiválóan bemutatja a liberális disztópiát (úgy mint az 1984 a kommunista disztópiát). Az emberi kapcsolatok felszínesek, nincs célja az embereknek azon kívül hogy hajszolja a pillatanyi örömöket, és mindkét könyvben a főszereplőt hülyének nézik amikor mégsem érzi magát boldognak.

2019. jan. 14. 13:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös válaszoló, teljesen egyetértek.
2019. jan. 14. 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:
48%

"Aki nem a felső oktatás felé vette az irányt annak idején az gyakran félre siklott "

Pont azért ennyire ilyenek a mai fiatalok mert semmit nem tudnak csak valahogy átbukdácsoljon a diplomán. Mindegy hogy hogy csak meglegyen. Ez elég életképtelen felnőtteket eredményez, ez az agyon iskolázottság. Tulajdonképp semmihez nem értenek, csak van 5-6 hat papírjuk. Mire ezzel végeznek már a legtöbb a 30 év körül jár és ezen kívűl semmi nincs nekik.

Lassan kilehet törölni az érettségivel, mega sok diplomával a valagukat.

Egy jó esztergályos meg hegesztő éli világát , keresett emberek lettek. Vagy a kőműves és a burkoló , a festő, bármely építő szakmával keresik őket és megfizetik.

Teljesen félre ment ez a nagy oktatás. Dunát lehet a sok okos emberrel rekeszteni.

2019. jan. 14. 14:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem azon múlik, hogy ki tanult tovább és ki nem, hanem hogy elvágták-e időben a szülő és a gyerek között azt a bizonyos köldökzsinórt, vagy felnőttként sem. Én továbbtanultam, diplomám és OKJ-m is van, eltartom magam önállóan, igen, hobbijaim is vannak, de nem élek a szüleimmel már, és amíg velük éltem, akkor sem csecsemőként éltem velük, dolgoztam, gyűjtöttem a pénzt a mostani lakásomra, azon voltam, hogy minél előbb meglépjem a különköltözést, és lehetőleg ne albérletbe.

A kapcsolatosdi egy más tészta, most én is szingli vagyok, de részben pont azért, mert nagyon sok az ilyen felnőtt társkereső, amilyenről a kérdés is szól, és nem egy felnőtt csecsemőt akarok a nyakamba venni.

2019. jan. 14. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!