Mi az oka, hogy sok 30-40 év közötti (lassan középkorba lépő) úgy él, mint egy 20 éves?
Aki nem a felsőoktatás felé vette az irányt annak idején, az gyakran félre siklott. Mi ebben a meglepő? Vagy haladunk a korral, fejlődünk, képezzük magunkat vagy lemaradunk és marginalizálódunk.
Nyilván értelmes ember erre a világra gyereket nem szül, mert van felelősségérzete önmaga és a megszületendő gyereke iránt is. Ezt tehát ne keverjük ide.
Célja annak van, aki érdemesnek találja azt kitűzni.
A fogyasztói társadalom ilyen szinten elkényelmesít... Elköltözni nem tudnak (ingatlanárak az egekben), otthon lakni kényelmes, mindent megcsinálnak, neki csak dolgoznia, meg buliznia kell...
A szingliség is egyfajta divat lett, meg a nagy igények a "nem akarok megváltozni senki kedvéért, inkább szingli leszek de egyéjszakások beleférnek", "nem kell gyerek, le kell mondani a kényelemről, utazásokról, bulikról", "fel kell adnom életstílusomat, azt nem akarom".
Ma sok ember "elfelejt" felnőni, és nem akar felelősséget vállalni semmiért se. (Lehet lepontozni kedves magatokat megszólítva érző emberek, hajrá!)
Nem tudom olvastátok-e a Szép új világot vagy a Fahrenheit 451-et, de mindkét könyv kiválóan bemutatja a liberális disztópiát (úgy mint az 1984 a kommunista disztópiát). Az emberi kapcsolatok felszínesek, nincs célja az embereknek azon kívül hogy hajszolja a pillatanyi örömöket, és mindkét könyvben a főszereplőt hülyének nézik amikor mégsem érzi magát boldognak.
"Aki nem a felső oktatás felé vette az irányt annak idején az gyakran félre siklott "
Pont azért ennyire ilyenek a mai fiatalok mert semmit nem tudnak csak valahogy átbukdácsoljon a diplomán. Mindegy hogy hogy csak meglegyen. Ez elég életképtelen felnőtteket eredményez, ez az agyon iskolázottság. Tulajdonképp semmihez nem értenek, csak van 5-6 hat papírjuk. Mire ezzel végeznek már a legtöbb a 30 év körül jár és ezen kívűl semmi nincs nekik.
Lassan kilehet törölni az érettségivel, mega sok diplomával a valagukat.
Egy jó esztergályos meg hegesztő éli világát , keresett emberek lettek. Vagy a kőműves és a burkoló , a festő, bármely építő szakmával keresik őket és megfizetik.
Teljesen félre ment ez a nagy oktatás. Dunát lehet a sok okos emberrel rekeszteni.
Ez nem azon múlik, hogy ki tanult tovább és ki nem, hanem hogy elvágták-e időben a szülő és a gyerek között azt a bizonyos köldökzsinórt, vagy felnőttként sem. Én továbbtanultam, diplomám és OKJ-m is van, eltartom magam önállóan, igen, hobbijaim is vannak, de nem élek a szüleimmel már, és amíg velük éltem, akkor sem csecsemőként éltem velük, dolgoztam, gyűjtöttem a pénzt a mostani lakásomra, azon voltam, hogy minél előbb meglépjem a különköltözést, és lehetőleg ne albérletbe.
A kapcsolatosdi egy más tészta, most én is szingli vagyok, de részben pont azért, mert nagyon sok az ilyen felnőtt társkereső, amilyenről a kérdés is szól, és nem egy felnőtt csecsemőt akarok a nyakamba venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!