Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 90-ben született fiúk közűl...

90-ben született fiúk közűl más is nézte a Candy Candy mesét és a sailor moont és nem lett meleg? Vajon miért szerettük mi ezeket a lányos meséket fiú létünkre?

Figyelt kérdés
2019. jan. 11. 02:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

93-ban születtem. A Sailor Moont ovis koromban nagyon szerettem. Annyi idősen nem rendelkeztem még olyan kifejlett ízlésvilággal, annyit láttam rajta, hogy mese, azt csókolom.

Egyébként se volt akkoriban túl nagy választék a klasszikus RTL-TV2-M1 hármas választéka között.

25/F

2019. jan. 11. 02:42
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Én az inverz változat vagyok. Anno kislányként imádtam a Dragon Ballt (ez volt a főkedvenc, de a Sailer Moont és a Candyt is szerettem), ami meg inkább fiús sorozat volt, mégsem lettem leszbi. Annyi magyarázatot tudok adni, hogy bennem pl. van egy nagyon erős férfias és nőies oldal is. Külsőre klasszikus nő vagyok, smink, magassarkú, hosszú haj meg minden, ellenben a belsőmet tekintve jórészt fiús vonásaim vannak. Talán ez a kettőség jelent meg bennem már gyerekként is.

Ui. A bátyám mindig azt mondta, hogy ne nézzen a Dragon Ballt, mert agresszív és szadista felnőtt lesz belőlem, de ez sem lett igaz, mert a légynek sem tudok ártani (szó szerint :D ).

2019. jan. 11. 03:26
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

A Candy Candy hirtelen nincs meg, de a Sailor Moont néztem arra emlékszem. Mondjuk visszagondolva, attól mert csajok a főszereplők még nem lesz csajos mese, de már csak halványan emlékszem rá. Totally Spiesban is csajok a főszereplők mégsem tartom csajos mesének annyira :D

Igazából azt néztük amit kaptunk kb. Én szerettem a régi meséket, animéket, még akkor is ha sokak szerint szar és kb nincs is mondanivalójuk.

Igaz egy Dragon ball pl sokkal kevesebbet mond, mint egy Fullmetal Alchemist, mégis a maga kategóriájában elég nagy név.

Pom-Pom meséit is néztem mégsem lettem meleg.

2019. jan. 11. 07:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A kisgyerekek még nem tudják maguktól eldönteni, hogy mi "fiús" és mi "lányos", ezt csak később, a felnőttek visszajelzései alapján tanulják meg. A szexualitás pedig továbbra sem az ízlésen múlik, pláne nem azon, hogy mit néztél hat évesen a tévében.
2019. jan. 11. 08:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én 94-ben születtem, szóval a Candy Candy kimaradt(nem emlékszem rá a gyerekkoromból), idősebbként néztem végig.

Egyáltalán nem értem, hogy miért volna kapcsolat a "lányos" animék és a nemi szexuális irányultság között.

Kezdjük akkor a Candy Candy-vel. Maga a műfaja shoujo, ergo egy lány és több lehetséges fiú, egy aranyos, fordulatos sokszor vidám néha nagyon szívszorító animében.

Ha a fiúk nézték, akkor egyáltalán nem a fiú karakterek miatt, hanem a lányok vagy a történet miatt, illetve anno nem is volt akkora választék.

Tovább is mehetek természetesen és kiderül, hogy idehaza nem aratott azért olyan hatalmas sikert.

Szexuális befolyásolása akkor lett volna, ha shoujo-ai shounen-ai lett volna.

Sailor Moon.. ez már nagyon a shoujo kategória szélén táncol. Mai szemmel már egyáltalán nem mondanám annak.

Az egész anime televan akcióval, harcokkal, szörnyekkel, szupererővel. Kérdezem én, hogy melyik fiú nem szereti ezeket? A fiús dolgok megtestesítői!

Annyi különbséggel, hogy itt lányok harcolnak, de a lényege nem változik! Akció!

Szóval ha választ kéne adnom, akkor azért szerettük, mert aranyos volt a történet, nem volt választék és igazából nem is voltak annyira lányosak.

Pl.: Nem véletlen, hogy a Sailor Moon nézettségben oda-vissza verte a Candy-Candy-t. Ugye ez már több idősebb gyereket is bevonzott és nem annyira megosztó, szerelem orientált dolog volt, mint a Candy-Candy, amit az idősebb kategória már nem annyira tudott élvezni, ahol jobban előjönnek a fiú-lány közötti különbségek (érdeklődést tekintve)

A kérdésben említett Totally Spies! is pont ezért volt sikeres, mivel hiába női főszereplők voltak, az akció ugyanúgy megvolt, ami a legtöbb fiút leköti.

#3-asnak szeretnék még üzenni.

Nem tudom, hogy te melyik univerzumban élsz de komolyan azt állítod, hogy a Fullmetal alchemist híresebb, mint a Dragon Ball?

Hatalmas tévedésben vagy akkor, mert a Dragon Ball nem csak idehaza, de az egész világon sokkal ismertebb.

A kettő ilyen téren nem is egy lapon említhető. Amíg egy 10-es listán az FA kb. 7-8. helyen van addig a DB az 1.-2.

Nincs shounen rajongó, aki ne ismerné.

2019. jan. 11. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:

#5:

nem a hírnévre gondoltam hanem az anime mondanivalójára, amit tanulunk belőle

A Dragon Ball jóval több platformon felkapott, sok része van, játékok.....

Viszont a mondanivalója sokkal kevesebb, mint a FMA-nek. Mind2 anime jó és mind2-t végig néztem és szeretem.

2019. jan. 11. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!