Nem zavar a külföldön élő hazafiak közösségi oldalakon megosztott kérkedő fotói, benneteket, akik itthon éltek?
Néha igen elegem van azokból a rokonokból, ismerősökből, aki állandóan a többiek orra alá dörgölik, hogy nekik milyen jó dolguk van nyugaton vagy a világ bármely másik részén, csak ne Magyarországon legyenek. :-(
Attól, hogy odaállnak egy-egy nevezetesség, épület, szobor, tengerpart, stb. mellé még nem jelenti, hogy ott minden fenékig tejfel! Arról nem is szólva, ők megfutamodnak a hazai problémák elől, ahelyett, hogy itthon próbálnának változtatni a helyzeten. Idézve Hofit, mi pedig kalandvágyból itthon maradtunk. De hagyjuk most a politikát! (már amennyire, ebben a kérdésben lehetséges)
Kíváncsi vagyok, csak engem, ill. családomat irritálják ezek a megosztások, sztorizgatások vagy másokat is. (?)
Azt hozzá teszem, örülök, ha a rokon, ismerős jól érzi magát a bőrében, kellemesen tölti életét! De miért kell mindezt újra és újra az itthon élők orra alá dörgölni?
#10 Teljesen megértelek és átérzem.
Én sem találok alternatívát, mert szerintem sincs. Idén a kétfarkúakra szavaztam, mert szimpi az, amit csinálnak, de sokat sajnos persze nem tudnak ők se tenni. Na mindegy, sok sikert kívánok neked és a sorstársaknak.:)
Én Angliában élek, és jelenleg azon dolgozom, hogy hazajussak.
Amúgy tettem fel én is facera híres épülettel a háttérben képeket, de egyáltalán nem azért, hogy azzal kérkedjek, hogy én ott élek. Épp ugyanaz volt a fejemben, mint amokor Budapesten töltöttem fel, vagy a balatonnal a háttérben.
És ezzel hidd el minden kivándorolt így van...
Nekem van egy ismerosom aki mindig tett fel kepeket hogy vett kocsit, stb.
Aztan megtudtam hogy igazabol raktarban dolgozik az amazonnal ami amugy nem egy alom melo. Nem fizet rosszul de kifejezetten jonak sem mondanam es fizikailag sem egyszeru.
Mas meg jon haza nemetbol BMW-vel, kozben meg kontenerekben lakik kint patkanyok kozt.
Ismerek olyat is aki olaszba jart ki es nehany havonta jott haza akkor szorta a penzt, vitte draga whiskeyt a hazibulikba, stb. Kozben meg vagohidon melozott napi 10-12 orakat....
Sajnos az emberek nem osztjak meg hogy milyen korulmenyek kozt elnek, dolgoznak kint, csak azt hogy vettek autot, van penzuk, stb.
En is kulfoldon elek es biztos hogy sokn azt hiszik Magyarorszagon hogy gazdag vagyok mert vettunk uj autot. A kocsi hitelre van es hiaba keresek jobban mint Magyarorszagon, az alberletre elmegy fel fizetesem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!