Muszáj borravalót adni hogyha rendeltem hűtőt, idehozzák, meg a régit el is viszik?
Semmi sem muszáj.
Étterembe se kell.
Megkérdezed mennyi az annyi, és kifizeted, azt kész.
nem muszáj, de illik.
Általában a szállítás az adott címre vonatkozik (szállítási feltételekben benne van), így a szállítók dolga csak annyi, hogy lerakják a ház elé, ajtó elé, udvarra, stb., nem kötelesek a konyhába bevinni.
ha beviszik, illik adni borravalót
Én ilyen esetekben mindig adtam.
Ha nem hoznák be, csak kapuban letenné, akkor persze én se adnék borravalót.
Bocs.
Ha elviszik eladni a régi hűtőjét, kapnak érte pénzt.
Tehát ha elviszik, az nekik pénz, mármint annak aki elviszi.
Miért nem viszed el te e régi hűtőt?
Lehet kapsz érte 3000-4000-et.
Borravalót nem azért adják mert kötelező. De ha már idehozzák neked esetleg felviszik a 10. emeletre, leviszik a régit és te rájuk vágod az ajtót akkor lehet nem lesznek boldogak. Ők is emberek, te sem szívesen csinálnád meg. Mondhatná azt is gyere le érte, megérkezett a hűtő. Aztán hajrá.
Illik, nem igaz ennyire sajnálod a pénzt, jó emberek megérdemlik. Pizzafutárnak is adok már csak azért mert felszenvedi magát a másodikra. Jó tett helyébe jót várj!
Én amúgy azért adok a pizzafutárnak mert egyszerűbb.
pl. 1800 a pizza, vagy 1840, akkor odaadom nekem a 2 db ezrest, vagy adok neki egy 2000-est.
Most minek számolgassa mennyit kell visszaadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!