Hogyan tudnám fejleszteni a kommunikációs készségem?
Sosem voltam ebben jó. Csendes introverált ember vagyok.
Egy jó ideje egyedül is élek távol a családtól és a barátoktól. A munkahelyen sem kell folyamatosan beszélni egyeztetni a kollegskkal. Magányos is vagyok. Feltűnt, hogy talán emiatt a kommunikációm romlott.
Mikor néha tudok találkozni a barátokkal akkor nagyon feltünő a különbség hogy ők milyen pontosan ki tudják fejezni magukat. Szépen fel tudják építeni a sztorijukat. Ezzel szemben én nagyon rosszul. Ők mind diplomás emberek, míg én nem. De mindenki okosnak és értelmesnek tart engem a munkahelyen. Az sem véletlen hogy nekem a barátaim mind diplomások. Sajnos nem volt anyagi lehetőségeim tovább tanulni anno. Most pedig félek már belevágni.
Hogyan tudnám fejleszteni a kommunikációm?
Ilyenre gondolok, hogy pl könyvek olvasásával? Vagy van direkt speciális könyv erre?
Esetleg valami más?
Köszönöm szépen hogy segítesz!
Boldog újévet! :)
Először önfejlesztő könyvek, videók, aztán gyakorlás élőben. Csak akkor fogsz változni, ha cselekszel is, nem pedig csak olvasol.
Esetleg keress rá a Tanulom magam, vagy a Sikerre hangolva videókra. De van Facebook csoportjuk is, az ottani tagok elég segítőkészek.
Amiket az előző hozzászóló írt, jók. Pluszban még:
1, Ne parázz!;
2, Tervezd meg előre, hogy mit szeretnél közölni, de ne ragaszkodj görcsösen hozzá, mert a helyzet úgyis változtatást igényel. Légy mobil a változásokra!;
3, Ne másnak, hanem magadnak felelj meg. Ne azt nézd, hogy ki diplomás, ki nem, hanem add önmagadat. A leírtak alapján van tudásod, akaratod az élethez.
4, Érdemes lenne vagy otthon a tükör előtt, vagy pár közelebbi személlyel párban gyakorolni a beszélgetést, mindegy, hogy miről, csak beszélgetés legyen;
5, Az önbizalmadat is próbáld erősíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!