Miért jó ez, hogy emberek zenékbe és idézetekbe temetkeznek?
Bármerre nézek mindenki osztja megfele az általa bölcsnek gondolt idézeteket, vagy zenékből dalszövegrészleteket.
Most nem (csak) az ilyen "Regi vok oszt cshő" emberekre gondolok, hanem ezeknél sokkal értelmesebb, akár baráti körömből származó emberekre is.
Miért jó ez, hogy értelmes emberek (is) képesek neten olvasható idézetek alapján élni, vagy aszerint cselekedni? Miért jó ez, hogy azt hiszik, hogy annyi a világ, amennyit ezekből olvasnak? Miért kell például egy szakítás után kirakni különféle, egymásnak ellentmondó idézeteket a közösségi oldalakra?
Ezek az emberek nem képesek a saját útjukat járni, saját gondolatokkal?
Nem temetkeznek. Nem mindenki tudja magát jól kifejezni, van, amikor olvas vagy hall valamit, és arra gondol, hogy pont ezt érzi.
A gondolatok ott vannak bennük, csak nem tudják kifejezni őket.
Èrtem a kèrdèsed tartalmi rèszèt, de ez óösszetett dolog.
1, Lehet, hogy így akar másnak erőt adni, ha már neki nem sikerült valami. Ezzel lehetsèges, hogy magánál is be fog indítani valamint, csak ehhez neki idő kell;
2, Az èlet nehèz, mindenki keresi az útját, a helyèt a világban;
3, Vègre kezdenek sokan rájönni (remèlhetőleg valójában), hogy ezzel a "Ha döglik a lovam, akkor a szomszèdè is..." mentalitással nem èrünk el semmit, ès így jelzik, hogy változtatni szeretnènek valamin.
4, Valamilyen motivációja kell az embernek lennie.
#1/
Tudod, ha valaki előkap bármikor egy latin idézetet -ami ráadásul pont megfelelő az adott szituációra- akkor az nem biztos, hogy azért teszi, mert "nincs önálló gondolata", hanem azért, mert ilyen iskolában nevelkedett.
Nem olyan nagy szégyen a klasszikus műveltség. ;)
Jó az, ha te ki tudod mindig fejezni magad. Engem pl anyum halálán egy csomó dal meg idézet átsegített. The Cure: Where the Birds Always Sing vagy Wicked OST: For Good.
Én ennyire jól nem tudom megfogalmazni, amit érzek, de mikor hallottam, a lelkembe markolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!