Hogyan lehet legkönnyebben manipulálni embereket?
Hamis érvekkel, megfélemlítéssel (soros, migráncs), hamis dilemmával, győzködéssel, érzelmekre hatással, kínzással, zsarolással, hamis remény keltéssel (nyeremény), kötődés kialakításával (ohh én is olyan vagyok mint te), ismerősökre hivatkozvással, áll külső kétkedő meggyőzéaével, kölcsönösség alapelvével, hihetetlen akciózással .... Stb
Kommunikáció és pszichológiai.
Az nagyban függ attól hogy mennyi embert akarsz manipulálni. Milliókat? Akkor tényleg megfélemlítés ill. hamis ígéretek a megoldás, mint bármelyik vallás vagy politikai párt. Vegyük a vallást: azért követik annyian, mert ígér valamit, azt hogy miután meghalsz, egy mesebeli helyre kerülsz, DE csak ha ezt meg azt teszed, ÉS ha nem teszed, akkor szenvedni fogsz örökké. Ilyen egyszerű, minden vallás erre épül.
Ha kisebb csoportokat akarsz manipulálni, mondjuk kollégákat a munkahelyen, akkor én azt tudnám elképzelni hogy nagyon jóba 'kerülsz' velük, és jól kiismered őket. Aztán esetleg meg tudod őket is fenyegeti, hogy kirúgatod őket, elárulod a titkukat valamelyik másik kollégának, attól függ mitől fél a személy, ezért kell kiismerned.
És kb ugyanez érvényes arra is ha egy egy személyt akarsz irányítani. Legalább is szerintem a legegyszerűbb módja, ha eléred hogy megszeressen. Onnantól kezdve bármire rá tudsz venni egyébként akárkit. Persze okosan kell csinálni, óvatosan, ismerned kell a személyt és tudnod hogy meddig mehetsz vele el. De én úgy találom hogy elég könnyű a kedves, megértő, jó embert adni, hogy mindenki kedveljen aki számít, és utána meg kihasználni ahol tudod. Én nem terveztem tovább menni csoportokra vagy valami.. én eddig jól elvoltam egy egy ember kihasználásával is. Ha kezdő vagy ajánlom neked is hogy ezzel kezdd. És mégegyszer: MINDIG legyél olyan ember aminek ők akarnak látni. Tűnj olyannak, gyakorold a kiismerést, mert ez a legfontosabb. Meg persze legyél nagyon nagyon jó színész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!