Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet boldogan élni pénz nélkül?

Lehet boldogan élni pénz nélkül?

Figyelt kérdés

Ha a boltban folyton nézni kell az élelmiszerárakat, nem eheted, amit szeretnéd, mert be van osztva a heti keret, útközben egy kávé/szendvics/péksüti nem fér bele, mert annak az árából már megfőzöl.

Ruha maximum olyankor, ha nagyon kell, akkor is turkálóból, cipő/táska kínaiból.

Kozmetikus, fodrász maximum szökőévente, kozmetikmok is maximum sajátmárkás, ha valami drágábbat szeretne az ember lánya, az töb hónapos spórolás.

Ugyanígy a nyaralás, a drága hobbik, a szórakozás elérhetetlen luxus...

2018. dec. 16. 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Persze, lehet így élni. Szz@r? Igen, nagyon. Én is így élek jelenleg. Nagyon nem kellemes.. De legalább van mit enni.
2018. dec. 16. 16:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehetni lehet, de max. egy lakatlan szigeten. Átérzem a helyzetet, jelenleg ugyanebben a helyzetben vagyok. És nem azért, mert nem dolgoztam meg a pénzemért. (Ez most mellékes.)

Fő kérdésedre: nem! Minden élethelyzetben szükség van pénzre. Rövid távon elmegy, kibírható, de hosszú távon mindig árakat nézni, az nem nagy boldogság.

2018. dec. 16. 17:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Boldogan nem hiszem. Egyszerűen bizonyos szintű pénz kell ahhoz, hogy az alapokat megteremtse az ember.

Persze vannak kivételek, lehet valaki nomád életmóddal sátorral, biciklivel körbejárja a világot és boldog. De az átlag nem lesz az.

2018. dec. 16. 17:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Megértem amiket leírtál, de ez csak a mai fogyasztói korra jellemző, hogy ebben találjuk meg az örömünket, hogy jókat ehetünk, válogathatunk a termékek között, elutazhatunk messzebbre. De azért ez eléggé viszonyítás kerdése, hogy mikor mi az alap, az elég vagy a túl sok. És a boldogság tényleg nem ezen múlik. A hiánya nem boldogtalanságot vált ki, hanem félelmet. Hogy kimaradunk valamiből, hogy nekünk is járna ha másoknak lehet. Pedig ez nem igaz. Mindig csak átmeneti boldogságérzetet adnak. Mondom ezt úgy, hogy én is szeretnék csak úgy beülni egy étterembe kajálni, vagy februárban valami tengerparton fetrengeni a 30 fokban, de azt viszont nem gondolom hogy mindezek nélkül ne lehetne teljes és boldog életem.
2018. dec. 16. 17:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem. Szerintem nem lehet boldogan.
2018. dec. 16. 17:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, de nem az általad felsorolt dolgok miatt. Aki olyan anyagi helyzetben van, hogy még az étkezést is meg kell gondolnia, az egy forintot sem tud félretenni, ezért nem érzi magát biztonságban. Egy betegség, baleset, váratlan kiadás, kirúgás, stb... és pillanatok alatt utcára kerülhet. Ha problémája van a munkahelyével, nagyon nehezen tud váltani, el kell viselje a megaláztatást, mert pár hét kiesést sem engedhet meg magának. Az ebből fakadó folyamatos szorongás okozza a boldogtalanságot, nem a luxuscikkek hiánya.
2018. dec. 16. 17:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Pénz nélkül úgy lehet boldogan élni, ha egyáltalán nem függsz a pénztől. Tehát ha teljesen önellátó vagy, pl egy erdő közepén lévő házban.

Úgy, hogy függsz a pénztől (mert számlákat kell fizetned és napi szinten vásárolnod), de nincs, úgy egész biztosan nem lehet.

2018. dec. 16. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Érdemes belegondolni abba hogy hogyha a büdés életben nem láttál volna 1 jó kis finom péksütit akkor vágynál e rá?

Vagy ha azt sem tudnád hogy mi az a Gucci táska akkor kellene e.

Ilyen szempontból azok akik egész életüket 1 tanyán töltik el szerencsések.

Mert nincs teletültve az ágyúk a 21. század "húdejóazonnalmagaménakkelltudnomságaival"

2018. dec. 16. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!