Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 138-as IQ szint mennyire...

A 138-as IQ szint mennyire számít jónak?

Figyelt kérdés

2018. dec. 16. 14:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Megkérdezhetted volna a pszichológust is már akkor. Amúgy annyit jelent, hogy 1000 emberből, aki kitölt egy iq tesztet a legjobb 10 között vagy.
2018. dec. 16. 16:06
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Mulatságos hogy 138 IQ-val nem vagy képes végezni egy google keresést és nem tudtad a pontodat összevetni az átlaggal :D

138 az... Amúgy meg gyakori kérdéseken mindenki 200+ IQ-s 4 diplomás úgy hogy már 12 éves kora óta dolgozik és ért mindenhez IS.

2018. dec. 16. 17:20
 13/17 BringaManó ***** válasza:
80%

az átlaghoz képest nagyon jó, a 176-hoz képes gyalázatos...

nem is értem, milyen válaszra gondoltál amúgy? mit lehet erre válaszolni?...

-----

"1000 emberből, aki kitölt egy iq tesztet a legjobb 10 között vagy":

ezek szerint te tudod valahonnan, hogy milyen szórású értékeléssel számították neki ezt az értéket?...

2018. dec. 17. 08:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Feltételeztem a 15-öt, mert úgy tudom az a leggyakoribb manapság.
2018. dec. 17. 19:09
 15/17 anonim válasza:
7%
Ha annyira okos vagy jöjj rá magad xD
2018. dec. 19. 16:32
 16/17 anonim ***** válasza:
48%
A pszichológusoknál lévő általános IQ tesztek nem annyira megbízhatóak, ugyanis csökken idővel a pontosságuk. Ha megbízhatóbb eredményt szeretnél, csináltasd meg a Mensa tesztjét. És ha sikerül, szerintem lépj is be, mert jó a társaság.
2018. dec. 20. 18:47
 17/17 BringaManó ***** válasza:

Az utolsó mondattal teljesen egyetértek, de amiket előtte írtál, azt nem értem: ilyen szempontból miért lenne más egy Mensa-teszt? Gondolod, hogy az bármilyen szempontból is jobb, mint amit pszichológus vesz fel veled?

Ez nem is két külön kategória: a Mensa-teszt megírását is pszichológus felügyeli, és ha külön pszichológushoz mész, az is lehet, hogy ugyanazt a tesztet veszi fel veled...

Tehát így általánosságban nem sok értelme van arról beszélni, hogy "Mensa-teszt" vagy "pszichológusteszt" a jobb. Ha konkrét teszttípusokról beszélünk, akkor már lehet ezen filozofálni.

Az persze még lehet, hogy az alanyra más hatással vannak az eltérő körülmények: lehet, hogy egy egyszemélyes tesztírást jobban bír (-> jobban teljesít), mint ha egy osztályteremben, húsz emberrel együtt csinálja. – de az is lehet, hogy éppen fordított a hatás, és a közös program szórakoztatóbb, ösztönzőbb és megnyugtatóbb, mint egy személyes "vizsgálat". Ezt döntse el ki-ki maga. :-)

2018. dec. 22. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!