Mit csináljak, ha nem látom magam szépnek?
És ezt fotó nélkül, hogy válaszoljuk meg?
Amúgy sport+fodrász+kozmetika+csajos ruha.
Azért mondta az egyik válaszoló a 16 éves példát, mert részben igaza van abban, hogy a 14-16 évesek szoktak néha panaszkodni, hogy ők nem szépek. Így hát feltételezte, hogy talán te is 16 éves vagy, vagy akörüli és hogy majd 18 éves korod után jobb esetben elmúlik nálad ez, hogy nem látsz magadon semmi szépet. Ez a válasz lényege, amit mondott neked az egyik válaszoló, remélhetőleg most már érted.
A másik meg az, hogy jó ember legyen valaki, nem feltétlenül kell hozzá kívül szépnek lennie. Az igazi szépség belülről fakad, ha a lelked, a személyiséged, ha a viselkedésed jó. Tehát például nem vagy bunkó másokkal, őszinte vagy, kedves, nem túl önző, együttérző, megértő és olykor akár segítőkész is. A külső az csak egy kis része, az idővel változni fog, hisz mindannyian öregszünk. Remélem nem a média miatt nem látod magad szépnek, ugyanis nem kell túl karcsú modellalkattá válnod, csak mert pár helyen ilyeneket reklámoznak. Senki és semmi se tökéletes. Sőt, néha a testi hibák, alakok tudnak aranyosak, vonzóak is lenni. Aki nem felszínes, nem érzéketlen, az nem fog elítélni soha a külsőd miatt. Egyszerűen fogadd el magad átlagosnak amilyen vagy, felesleges ezen stresszelni. Ha meg mások őszintén mondják, hogy szép vagy, akkor hidd el nekik és ne gyötörd magad feleslegesen.
Jajj, te szegény. Milyen rossz lehet bármiféle erőfeszítés nélkül vékony mondellalkatúnak lenni!
Érdekes módon, a húgomat jobban sajnálom, aki állítása szerint a nap 24 órájában késztetést érez, hogy teleegye magát, mégis megállja, így sikerül tartani a súlyát. Ő egy olyasmiért szenved, ami neked csak az öledbe hullott.
Megint beleestem abba a hibába, hogy azt feltételeztem, a kérdező komoly önértékelési problémákkal küzd, erre megint kiderült, hogy csak egy újabb olyan személy, aki unalmában problémákat gyárt magának. Komolyan rosszul vagyok tőle, hogy a korombeliek 90%-a non-stop ilyen felszínes és jelentéktelen dolgok miatt panaszkodik "mert miért ne" alapon.
Nyugodtan sajnáld csak tovább magad a jó genetikád miatt, ha már úgysincs jobb dolgod és ilyen """önbizalomhiányos""" vagy.
En elkezdtem edzeni, akár arcgyakorlatokat is végezni hogy erősebb, ferfiasabb állam legyen, elkezdtem jobb, hozzámillő ruhákat felvenni, jó frizurát csinálni..
De igazából az edzés, és az hogy érettebb lettem adta meg azt hogy el tudjam fogadni magam, és hog, szeressem a testem.
Múltkor láttam egy oldalt ahol a lányok kiirtak hogy mennyire nem szeretik a testüket, és szinte egyikkel sem volt semmi baj. Ezért mondják a tinilanyoknak hogy majd kinovik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!