Ha egy hajléktalan bevallja, hogy piára kellene a pénz, akkor ti adtok neki?
szánalmas ez az erkölcscsőszködés pár száz forinton
kér a nyomorult, mert akar venni egy felest, vagy egy üveg sört, mert az utcán döglődik, ti meg okoskodtok, hogy "alkoholra nem :))) az árt :))))) kenyeret kaphat :)))"
nyomorékok vagytok, mind egy szálig
23#
Az alkohol egyáltalán nem tart melegen, csak a meleg érzetét kelti. Piával, vagy anélkül, ugyanúgy halálra fagy az idióta.
Nem kell adni egyiknek sem és így meg van oldva az erkölcsi dilemma.
Neki már csak ez a boldogság jutott. Igen adnék neki, rajta múlik hogy mit csinál vele.
Ha haza utazom van úgy hogy 1000 Ft-ot is adok nekik.
egyetlenegyszer adtam koldusnak pénzt, amikor a sétálóutca elején rámállt, és végig jött mögöttem fél lépéssel 8 háztömbön keresztül. ha lassítottam, lassított, ha gyorsítottam, gyorsított, és közben nonstop mondta, hogy "milyen szépen mosolyog, látszik hogy igazán kedves ember maga", de ezt annyi féle variációban, hogy a nyolc tömb alatt nem ismételte önmagát, figyeltem. adtam aztán neki párszázat, nem mert koldus, hanem mert szórakoztatott, és figyelemre méltó teljesítmény ennyiféleképpen kifejezni h szép a mosolyom XD
de amúgy nem szórom el a pénzemet mindenféle szerencsétlen között az utcán, egyrészt én is abból élek, másrészt ne keltsen itt nekem lelkiismeretfurdalást, hasznosabb dolgokra szeretek adakozni, mint alkeszek lerészegedése.
szóval nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!