Mièrt teszik fel az emberek a lábukat a vonaton az ülèsre?
Többször utazom vonaton ès elèg gyakori jelensèg ez. Leginkább az ún. habelstadti szerelvènyeken gyakori, de nem ritka a FLIRT-ön sem.
Pedig alapból átlagos emberekről van szó.
Az én tesóm 35 évesen egy mélyvénás trombózis miatt halt meg.
A hosszadalmas ülés utazás közben okozhat trombózist.egy vonaton mondjuk könnyebb sétálgatni, felállni, ilyesmi, de ha fel teszed az is jó. Én alá rakok egy szatyrot vagy valami ruhát ami van nálam.
Első leírta. De gondolom elsősorban kényelmi szempontból nulla toleranciával. Magyarul szarik rá hogy valaki a koszos lába nyomára ül, abba bele se gondol hogy vele is megteszik ezt, és ha hőbörög sem tanul az esetből.
Ego ego ego
Egyszer egy nyáron volt, hogy felszálltam egy vonatra, és egy olyan helyen volt szabad hely, ahol a hölgy mezítláb pihentette a lábát az egyik ülésen. Amikor megjelentem, levette, de egy idő után visszatette.
Nemrég pedig egy másik hölgy kilépett a cipőjéből, majd még 15-20 km.-t várt, majd feltette a zoknis lábát az ülésre. Számomra ez nem gond, de pl.: kommunikációval sokmindent el lehetne érni. Arra gondolok, hogy pl.: ha megkérdezné az illető, hogy "Nem zavarja, ha felteszem a lábamat az ülésre?", vagy ha az új, leülni szándékozó közli az épp, a lábát a földre lehelyezővel, hogy "nyugodtan maradhat, mert nem zavar", akkor szerintem nem lenne ebből gond, és mindenki úgy utazna, ahogyan szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!